Lyssnade nyligen på ett avsnitt av Framgångspodden som jag tycker ni helt klart borde lägga några minuter på. Avsnittet handlade om pengar, fast kanske på ett lite speciellt sätt, och vad längtan efter ett rikare liv kan få för dramatiska konsekvenser.

I det senaste avsnittet intervjuades Liam Norberg som har gått från att vara Sveriges värsta rånare till att bli en religiös medmänniska som älskar att hjälpa andra. Han blev dömd för fängelse i över 10 år efter att ha varit inblandad i ett av de absolut största värdetransportrånen någonsin på närmare 930 miljoner kronor år 1990 samt ett rån 3 år senare mot Gotabanken.

Jag tycker att det här var enormt intressant! Speciellt med tanke på att rätt mycket detaljer kring själva rånet mot Gotabanken togs upp – det blir liksom en riktigt spännande bok av det hela. Hade gärna tackat ja till ännu mer detaljer kring själva händelsen.

Just det här avsnittet av Framgångspodden var något som bröt från min vanliga spellista av ekonomipoddar som jag lyssnar på varje dag. Ibland är det roligt att få ett avbrott från det normala och lyssna på något i den här stilen.

Avsnittet kan du lyssna på här och om du bara vill höra hur värdetransportrånet gick till kan du spola fram till ca 24:20

Det som är sensmoralen i sagan för oss är väl att begäret efter pengar och ekonomisk frihet ibland kan leda till dåliga konsekvenser. Även om investeringar på börsen innebär ett risktagande så går det absolut inte att jämföra med risken vid ett värdetransportrån.

Jag håller mig gärna till investeringar på börsen snarare än andra och mer risktagande alternativ som trisslotter, betting och rån.

 

3
0
Kommentera gärna :)x
()
x