Till er som missat det hade jag tänkt att tipsa om Lyxfällans senaste poddavsnitt där Fantastiska Farbror Fri (a.k.a Oskar Lindberg) gästar. Det var inte länge sedan jag skrev om Lyxfällan, men ibland blir det så. Inlägget är i alla fall inte sponsrat.

Jag har följt Farbror Fri under rätt lång tid och det är fascinerande att se hur Oskar med hela sin familj (fru och 2 barn) faktiskt lyckats bryta sig ut ur ekorrhjulet och leva som fria fåglar. Farbror Fris blogg är en inspirationskälla utan dess like.

Här kan ni lyssna på hela avsnittet.

 

Avsnittet – ris eller ros?

Jag kan tycka att Farbror Fri verkligen ger 110% i det här avsnittet!  Det engagemang och driv som Oskar skänker oss när han sitter där i intervjustolen är fantastisk och vem kan inte undgå det fantastiska skratt som sätter en guldkant på avsnittet? Det här levererade.

Däremot blev jag rätt upprörd när jag lyssnade och varför beskriver jag längst ner i det här inlägget.

Det ar i alla fall sjukt intressant att höra lite mer backgrounds story. Om hur de levde i USA och där kom på idén om en tidig pension då de såg det fruktansvärda konsumtionsbeteendet som fanns på andra sidan Atlanten. Det konsumtionsbeteendet har vi här också på många håll.

I avsnittet får vi också ett resonemang kring hur mycket som egentligen behövs för att lämna in avskedsansökan på jobbet och faktiskt bli fri.

Vad är viktigast, investeringarna eller sparandet? Enligt Farbror Fri har det i deras fall helt klart varit sparandet och att verkligen prioritera det man lägger pengar på. Jag håller med. Ökar du hela tiden din levnadsstandard, ja vad blir då över till din egen frihet?

 

Lyxen blir en vardag

Ytterligare något som Farbror Fri nämner och som jag tar med mig är det här med att överkonsumera lyx. Äter du på restaurang 7 gånger i veckan eller går på bio 3 av 7 kvällar kommer även detta bli en vardag.

Och vad är då meningen att göra dessa saker om du ändå inte uppskattar dem? Familjen Farbror Fri äter sällan på restaurang, trots att Farbrorn tycker om det. Att stoppa sig själv till överlyx är däremot lättare sagt än gjort för vissa.

Skrattade till lite när Oskar nämner att han rest väldigt mycket via jobbet tidigare och att han under dessa perioder verkligen längtat hem till Spagetti och köttfärssås. Jag kan längta sjuuukt mycket efter köttbullar med stuvade makaroner när jag är på långresa med jobbet.

 

Kaffekoppen – Sjukt dåligt av Podden

Jag kanske inte har tillräckligt mycket bakgrundsinformation för att prata kring det här men tycker faktiskt synd om Stackars Farbror Fri. I avsnittet nämns det att Oskar frågat ifall det funnits möjlighet att få resan betald som tack för gästningen.

Det nekades…

Jag var så glad när jag fick en kaffe här på morgonen, säger Farbror Fri

Usch…

Jag vet inte, men hade jag velat ha med någon i en intervju till något som jag själv driver så hade jag självklart stått för både resa, mat och kaffe, kaka och punsch. Sedan kanske jag skulle laga en suverän måltid själv, men vad tusan?

Som sagt har jag kanske inte tillräckligt mycket info för att orda om detta. Det här är kanske en podd som Patrick och Magnus driver helt själva exempelvis?

Att tänka på är däremot att Lyxfällan fortfarande har galet mycket tittarsiffror och är det nu denna kassa som får intäkterna kanske de skulle kunna bjuda på ett hotellrum i stället för att köra över livsmedel med en ångvält, vilket de gjort tidigare i programmet Lyxfällan.

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x