Den enkla vägen att lyckas med aktier är skriven av Marcus Hernhag som driver en riktigt bra blogg. Följer ni inte redan den så gör det! Jag har som mål att läsa 10 böcker kring investeringar per år och nu är jag ett steg närmre.

Marcus Hernhag kallar sig själv Aktieskribenternas Tjuren Ferdinand. Varför vet jag inte. Skulle kanske tro att det handlar om att han går sin egen väg, precis som Ferdinand gjorde under sin korkek.

Själv tycker jag att Aktieskribenternas J.R.R. Tolkien hade passat bättre. Den här boken kan verkligen trollbinda läsaren, precis som Sagan om Ringen kan göra till en fantasyintresserad.

Hade förmånen att komma över ett signerat exemplar där Marcus dessutom önskar mig Lycka till! (tack för det). Till ni som undrar kan jag garantera er att bokens innehåll är mycket bättre än Hernhags namnteckning, inget illa menat med det…

Det jag tänkte främst på när jag läste boken var att den ganska snabbt går in på begrepp som man borde känna till ifall man sysslat lite med aktiehandel tidigare.

För den sakens skull är boken inte svårbegriplig, den passar ypperligt till nya läsare! Det jag däremot vill komma fram till är att du med fördel kan läsa denna bok om du redan har lite kött på benen. Är du helt färsk kanske det finns böcker som passar bättre?

 


Kort fakta

Utgiven: 2016-08

Nivå: enkel-medel

Antal sidor: 157

Köp boken: Via denna länk. Finns dock även i många andra bokhandlar.

Finns som ljudbok? Nej, men boken finns som talbok för synskadade


Bra kapitel

Boken innehåller en hel del intressanta kapitel och tar upp både långsiktiga och kortsiktiga aktiestrategier. Det kapitel som verkligen fastnade var kapitel 8 Börspsykologi – håll huvudet kallt vad som än händer. Börspsykologi är verkligen hur intressant som helst och det är nog av stor vikt att veta vad som gäller.

I slutet av boken finns det ett gediget kapitel med citat från kända investerare världen över och reflektioner kring dessa. Alltid roligt att läsa om andra kända investerare än enbart Warren Buffett som man hela tiden hör mycket om.

Om utdelningar

Boken tar även upp en del kring just akieutdelningar, vilket är den investeringsstrategi som jag själv följer. Tänk dock på att det finns en efterföljande bok som kanske passar den utdelningsintresserade bättre – Den enkla vägen att bli rik på aktieutdelningar. Har köpt men inte läst den boken.

Betyg

Jag ger boken 4/5 KTM mynt då jag tycker att det här är en bok som varje investerare borde äga. Inte minst för att det i slutet av boken finns en fyllig ordlista med begrepp som används inom aktievärlden och förklaringar till dessa. Mycket kunskap utlovas!

 

0 0 votes
Article Rating
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x