För en tid sedan publicerade jag ett inlägg där jag nämnde att jag lite då och då kommer publicera mina bästa tips här på bloggen. I det första inlägget tog jag upp mina bästa poddar, en lista som du kan se här. Samtliga tips kan ni se om ni går under kategorin Mina Tips ute till höger

screenshot_2

Idag tänkte jag tipsa om något helt annat, nämligen hur viktigt det är att ta tillvara varje morgon på ett effektivt sätt. Det här är något som jag inte visste tidigare men som jag lärde mig för någon månad sedan efter att ha lyssnat på ett avsnitt av 25 minuter av Mikael Syding.

Tidigare i mitt liv har jag mest spenderat morgonen med att gå upp, äta frukost, borsta tänderna och gå på jobbet. Vad jag i stället försöker göra nu är att verkligen fokusera på att ta in ny kunskap under morgonen. Om man verkligen fokuserar på att lära sig något nytt så är morgonen ett ultimat tillfälle då hjärnan har mycket lättare att ta tillvara kunskapen och spara undan den på lång sikt. Till en början tänkte jag inte på det här, men numer inser jag att all kunskap jag tar in under morgonen stannar kvar extremt mycket bättre. På kvällen kan jag komma ihåg saker jag lyssnat eller läst under morgonen, men samtidigt inte saker jag hört efter lunch.

Givetvis behöver man inte gå upp tidigt för att sätta sig och läsa någon bok, även fast det nog kan vara nyttigt. Det kan vara minst lika bra att slå igång en podcast och snappa åt sig all nyttig kunskap som ges genom att lyssna. Kanske medan du går på jobbet eller medan du gör din morgonstretch? Kunskap är trots allt det verktyg som på sikt kommer betyda mest för oss investerare, så mitt tips är att försöka optimera intaget av det så bra som möjligt.

Själv börjar jag alltid morgonen med en stor portion gröt, ägg, 1 Omega-3, 1 tablett Zinc och en tablett D-Vitamin, samtidigt som jag lyssnar på mina favoriter inom podvärlden eller läser något intressant blogginlägg från de personer jag följer.

Bilden till omslaget är hämtad från Pixabay

0
Kommentera gärna :)x
()
x