Köpa eller att köpas; det är frågan. Nu är det i alla fall dags för Black Friday igen. Förra året blev det en hel del shopping men i år blir det nog betydligt mindre.

Grejen är den att jag inte tycker att hypen kring Black Friday varit lika hård i år. Det är bara en känsla jag har. Kanske anser företagen att det är omoraliskt att gå ut med allt för mycket reklam som då skulle öka inströmningen av folk till butikerna?

Fast egentligen borde det ju vara tvärt om nu då alla förlitar sig på e-handel och inget annat. Såhär såg det ut i min mobil förra året:

 

En annan sak är att många vädjar om att vi idag går till de lokala butikerna för att värna om dessa. Inte beställa allt från de större spelarna på nätet med andra ord.

Det vi i alla fall vet är att det inte kommer se ut såhär i år:

 

Jag gjorde ett försök till fru KTM och skrev följande:

“Hej hjärtat! Du ska vi sikta mot att köpa en gemensam julklapp i år som vi brukar göra?”

samtidigt skickade jag den här bilden:

Fick som svar:
“Haha försök inte. Du har redan fått din…”

…och det har jag ju faktiskt. Fick en ismaskin som funkar suveränt bra och som jag använder flitigt här hemma nu.

 

En tolkning av Black Friday är att det är denna tidpunkt på året då affärer och företag normalt är “back in black”, när man i bokföringen kan se att året kommer att gå med vinst och inte ge “röda siffror”.

Även om många påstår att Black Friday bara är bluff och båg så har jag ändå hittat saker som faktiskt går att handla mycket billigare under fredagen. Fast skulle jag ge ett tips till alla som söker sig till ekonomisk frihet via börsen så vore det nog att avstå allt kring Black Friday.

 

Tipset

En grej jag själv använder är Pricerunner (ej sponsrad). Sök på en prudukt så kan du längst ner se hur priset utvecklats. Tycker det är väldigt smidigt

Bilden ovan visar prisutvecklingen för ett par hörlurar som jag troligtvis tänkt slå till på idag:

Jabra Elite 75t

 

2.4 11 votes
Article Rating
16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x