Jag har tänk på en sak. Än hur mycket tekniken utvecklas och hur bra AI än blir så känns det bra mycket bättre att piloten sitter med i planet än att hen sitter nere i baren och styr planet via en app. Idag levererar Swedbank ett tydligt exempel på pilotskola.

Det är då ingen mindre än Swedbanks VD Jens Henriksson som köpt hela 7000 aktier. Troligtvis är det en dålig jämförelse men själv äger jag 244 aktier i Swedbank totalt…

VD och koncernchef. Civilingenjör, civilekonom. Anställd den 1 oktober 2019. Född 1967.

Mitt tips

Ett tips jag har är att du alltid kan kolla köp och säljtransaktioner i bolag via denna länk.

https://marknadssok.fi.se/publiceringsklient

Det finns säkert massa andra ställen att se liknande information men just denna har jag bokmärkt i min samling av användbara länkar. Sök bara på bolaget så ser du senaste transaktionerna som personer inom bolaget gjort

På tal om det har det varit många köp i Swedbank och desto mindre sälj…

 

Du kan även söka på personer för att se vad de köpt och till vilken kurs.

Stefan Persson. Styrelseordförande H&M

 

Vad betyder då detta?

Antagligen ingenting. Det intressanta är väl att se att kurser kan fortsätta gå ner trots att väl insatta personer inom bolaget köper. Kanske är det också ett bevis på att aktiekursens utveckling aldrig går att förutsäga.

Inte heller tycker jag mig se stora kursrörelser när personer köper. Å andra sidan har jag mest koll på större och mer likvida bolag.

Dock kan det vara en intressant faktor att ta med i jakten på de bästa utdelningsbolagen. Att högt uppsatta människor inom bolaget äger aktier ska värdesättas högt enligt min mening. Det är absolut inte A och O, men ändå en positiv faktor att ta med i sin analys.

 

3.7 3 votes
Article Rating
8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x