Nu har jag en riktigt varm rekommendation till alla er som läser min blogg där ute. Framför allt om du är intresserad av hur du kan bli ekonomiskt oberoende eller har ett intresse av aktier och personlig utveckling. Något av det borde vara på din intresse-lista, annars skulle du nog inte läsa min blogg 🙂

I det senaste avsnittet av Framgångspodden får vi höra en intervju av Günther Mårder som väldigt tidigt lyckats skapa en god grund för ett ekonomiskt oberoende.

Väldigt många intressanta frågor och områden lyftes fram under podden, varav några av mina favoriter var dessa:

  • Hur mycket pengar krävs för att man ska klassas som ekonomiskt oberoende?
  • Hur tänker Günther om döden och ifall det kommer finnas kvar något av portföljen när han går i graven.
  • Hur mycket påverkar egentligen dina kostnader din förmögenhet på lång sikt?
  • Det pratas även om hur man ska tänka kring lån och avkastning.
  • Vad finns för positiva effekter av att vara ”rik”?
  • Är twitter på väg att dö ut och ersättas med andra sociala medier?
  • Hur ska man göra för att inte ångra det man gjort när man ligger inför döden

Lyssna på avsnittet direkt här:

Det var riktigt fascinerande och höra på sparrutinerna som tas upp. Exempelvis hur man får ta i gratis lunch genom att samla in mat som kollegorna annars ska slänga, eller att göra en resa för att köpa en riktigt billig årskonsumtion av knäckebröd. Kanske skulle testa idag och stå vid soporna i vår stora lunchvrå och fråga personen som ska slänga maten ”Du, ska du inte ha det där du har på tallriken?”. Antingen blir man klassad som riktigt snål eller som miljövän.

gunthermarder2-lindstennilsson3Många kanske skulle klassa Günther som snål, men han själv påpekar att han är mer ekonomisk. Anledningen till att han är så ekonomisk (för vissa snål) är att han vill skapa så mycket frihet som möjligt i livet. Vill han någon gång i livet ändra riktning och göra något helt annorlunda så har han råd att göra det, trots att det han vill göra kanske inte alltid är säkert rent ekonomiskt.

Är inte det här det så många vill? Att i framtiden kunna sluta med sitt vanliga jobb och i stället syssla med exakt det man själv vill och har passion för?

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x