Våren har nu kommit på allvar och som vanligt för den med sig ett hav av utdelningar. Det har dessutom skett ett trendskifte i portföljen som jag inte sett på väldigt väldigt länge. Mer om det i det här inlägget där jag summerar hela månaden som nu är passé.

Portfölj

Det jag då pratar om är bolagens andel i portföljen. Mina investmentbolag har länge legat i toppen men det som hänt är att både Holmen och Axfood letat sig upp över Latour. Faktum är att dessa nu nästan nosar sig förbi Svolder, EQT och Investor.

Men Axfood har också gått ohyggligt bra. Jag vet inte riktigt hur sugen jag är på att fylla på där nu.  Vanligtvis brukar jag inte lägga allt för mycket krut på värderingen men när Axfood är över P/E 30 så känns det verkligen som att det finns annat att köpa.

Holmen har gjort samma resa skulle man säga. Egentligen har alla defensiva aktier som har något med råvaror att göra rusat. Boliden är ett annat exempel, ett bolag jag inte har i portföljen men som jag gärna hade tagit in.

För att se fulla portföljen så kollar du här:

Portfölj 2022

Portföljutveckling

Det har faktiskt varit en hygglig månad rent avkastningsmässigt. +150 000 kr i runda slängar. Mycket tack vare investmentbolagen som hittat tillbaka. Här har vi däremot mycket kvar att hämta om du skulle fråga mig.

 

Såhär har utvecklingen sett ut de senaste 5 åren kontra OMXS30GI

Utdelningar

Drygt 8000 kr har regnat in i utdelningsportföljen under mars. Det är i linje med förra året men nu väntas den hetaste utdelningsmånaden för mig, nämligen april.

Låt regnet komma liksom

 

Däremot tycker jag att det är viktigt att inse att många bolag valt att dela upp sin utdelning ytterligare. Castellum och Diös (några av mina största bolag) har exempelvis blivit kvartalsutdelare, så det kommer synas i resultatet.

Så, en regel är att inte stirra dig blind på månad för månad utan kolla hur bolagen valt att göra med sin utdelning.

För helåret satsar jag på 75 000 kr i enbart utdelningar.

Lön och Sparkvot

Jag ska inte sopa det under mattan att det har blivit dyrare att bli förälder. Det allra mesta du behöver kan du dock hitta på Facebook köp/sälj där det är 1/10 av priset. Blöjor kan man också beställa bra mycket billigare på nätet har jag märkt.

 

%

Sparkvot

Köpt / Sålt

Det har blivit ytterst få köp under mars. Anledningen är att jag köpte upp i princip allt när lönen kom den 25:e februari.

Jag har varken tagit in något nytt bolag eller gjort mig av med något.

 

Bloggen

Har du missat något på bloggen under månaden så är det här mina 3 mest lästa inlägg i mars:

Skattesmällen 2022

Bahnhof utdelning och direktavkastning 2022

Högst direktavkastning 2022

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x