Hösten börjar sakta men säkert närma sig och med det sagt har det blivit dags att göra en kortare analys av Juli månad.

Hur har portföljen presterat? Vilken lön fick jag? Vad blev sparkvoten? Mest lästa inlägg? Det och mycket annat utlovas.

Händelser under månaden

Vi har precis kommit hem från vår långa roadtrip och även om resan kostat en hel del så har den varit fantastisk. Vädret har däremot varit riktigt kasst precis som alltid och ibland känns det som om regnmolnen förföljt oss längs vägen.

Ibland får man lust att göra en ”Grazing Lady” eller ”Chansar mest”, d.v.s. att söka upp ett sekundär bostad utomlands. Antar att det är enda sättet att slippa hoppas på fina sommarnätter. För vi vet ju alla att detta stämmer:

Det sura regnet har även spridits på den svenska börsen. I princip halva årets uppgång har bara under en kortare tid utraderats och plötsligt tycker alla att det är rätt ”billigt” där ute. Lika fascinerande som alltid…

 

Ett alternativ till att köpa bostad utrikes är väl att rent utav flytta till värmen på heltid. Då slipper man i alla fall kontakten med Radiotjänst som väckt stort intresse på senare tid.

Jag har under månaden varit rent utsagt förbannadRadiotjänst och vill passa på att tacka alla för er sympati och att ni delat det elände som jag råkat ut för. Stort tack! 

Funderar på att resa upp till Kiruna och ta mig ett rejält snack med männen och kvinnorna som driver Radiotjänsts verksamhet där uppe. Blir en rejäl resa men kan tycka att det skulle vara värt det. Nu har första fakturan trillat ner i brevlådan och betalar jag inte kommer väl kronofogden och knackar på 🙂

Om du nu sitter i Kiruna på Radiotjänst och läser detta behöver du inte ta det som ett hot, men räkna med att jag kommer stå och stirra genom era fönster tills dess att ni släpper in mig.

 

Portföljen

Såhär är min portfölj uppdelad idag:

[visualizer id=”2715″]

 

Se fler detaljer kring portföljen på denna sida.

Som tidigare nämnt har det gått tungt för Svenska börsen under Juli och så även för min egna portfölj då jag är mycket riktad mot den svenska marknaden.

Däremot har jag då passat på att handlat som aldrig förr och på sätt och vis känns det skönt att inte ligga i magplågor om nätterna när man vet att portföljen presterar sämre. Handlar extra mycket när det gör som ondast, för pengar som jag kan undvara.

Tog även in AstraZeneca under månaden, vilket är det nyaste tillskottet i portföljen. Troligtvis blir det en mer vidareutvecklad analys om bolaget framöver.

 

Utdelningar

 

 Walt Disney Co  63 kr
 Saltängen Property Invest  105 kr
 Realty Income Corp  33 kr
 Fast. Balder pref  135 kr
 Boston Pizza Royalties 19 kr
TOTALT  356 kr

 

Här är en sammanställning av vad mina bolag delat ut hitintills i år:

 

Lön och sparkvot

LÖN  19 073 kr
Bloggintäkter  1 690 kr
Utdelningar  356 kr
Lön extrajobb 4100 kr
Övrigt 0 kr

Totalt intäkter:  25 219 kr

 

Sparande: 15 500 kr (inklusive utdelningarna) – Sparandet överförs till konto hos Avanza

Sparkvot: 61 %

Kommentar: Trots en riktigt bra intäktssida med fina bloggintäkter så blev sparkvoten något lägre än tidigare månad. Tycker att det är extra intressant då vi därigenom ser att nyckeln till ett bra sparande inte är en hög inkomst utan snarare minimala utgifter.

Köp

Valde som sagt att plocka in AstraZeneca under månaden efter det att aktien backade nästan 15% tidigare. Jag har tidigare varit intresserad av bolaget men kan inte säga att jag är fast besluten om att behålla innehavet. Gillar det jag läst hitintills men är rätt dåligt påläst.

Köpet av Astra bör ses som en typ av bevakningspost som jag behåller tills dess att jag känner mig mer trygg med bolaget. Tycker själv att Novo Nordisk attraherar mig mer inom just denna marknad.

Det här blev månadens köp:

Köpte för en rejäl slant då jag hade rätt mycket sparande kvar från förra månaden som jag inte spenderat ännu. Inte dumt det när börsen har gått negativt den senaste tiden.

 

Bloggen

Det har varit en fantastisk månad för bloggen. Över 40.000 läsare kom och gick under juli och det är jag givetvis suveränt nöjd med. Noterbart är att jag hade ca 1000 läsare den första månaden 🙂

De 3 mest lästa inläggen under juli:

  1. Avanza vet att tid är pengar!
  2. Nu fick jag ont i magen. Om courtagemiss
  3. Utdelningarna tuffar på

 

Dessa bloggar har mina läsare valt att besöka mest efter ett besök hos Kronan till Miljonen

  1. aktiepappa.blogspot.se
  2. hernhag.se
  3. petrusko.blogspot.se

 

Mest diskuterade inlägg:

Tacka gudarna för att vissa bolag inte är börsnoterade

 

 

 

 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x