Hej på er kära investerare! Nu när januari är förbi tänkte jag försöka mig på en sammanfattning av den här fantastiska börsmånaden. Jag visar min avkastning, vilka köp jag gjort samt vilka bolag som delat ut i portföljen. Hoppas någon av er kan inspireras.

Portfölj

Dessa bolag är störst i min portfölj just nu. Johnson & Johnson (JnJ) ligger 1:a.

Gillar verkligen samtliga av dessa, trots att Skanska snart bör visa lite mer framfötter. Det ska bli spännande att läsa deras rapport som kommer strax. Kommer bli en nagelbitare.

Såhär ser detaljerna ut i mitt ISK (investeringssparkonto)

Såhär ser detaljerna ut i min KF (Kapitalförsäkring)

Portföljutveckling

Det har varit en strålande resa i januari, det tror jag att de flesta kan hålla med om. Återigen är jag nöjd över mitt beslut att inte hoppa ut från börsen när allt såg som eländigast ut i december förra året.

+40.000 i avkastning är mycket mer än vad jag fått i lön hitintills i år. Styrkan med ränta-på-ränta!

Portföljen har precis slagit över 750 000 kr. Det motsvarar alltså 3/4 av mitt miljonmål och självklart är jag supernöjd över detta. Såhär har utvecklingen sett ut sedan jag startade bloggen:

Utdelningar

Utdelningarna har redan börjat rassla in för 2019. I januari mer än dubblade jag utdelningarna jämfört med 2018. Det är så det ska vara!

Jag har som mål att försöka inkassera 30 000 kr i under året. Det lär bli tufft men självklart ska jag göra det jag kan för att förverkliga detta. 

Något jag är övertygad om är att utdelningarna i år kommer motsvara mer än en hel månadslön åtminstone. Verkligen inte illa, med tanke på hur kort tid jag faktiskt sparat. Kanske är det en inspiration för dig som precis kommit igång. 

Lön och Sparkvot

Sparkvoten nu i januari blev inte tokig och jag höll mig hela 10 procentenheter över mitt mål på 55% sparkvot för helåret.

%

Sparkvot januari 2019

Sparandet i rena kronor blev det högsta sedan jag startat. Detta tack vare en kanonmånad rent inkomstmässigt

Här kan du läsa mer om mina inkomster och sparandet:

Lön och sparkvot – januari 2019

Köpt / Sålt

Jag passade på att sälja lite mer Starbucks samt köpa mer Digital Realty för pengen. Det är en transaktion jag är nöjd med.

Tycker fortfarande att skog är allt för lågt värderat i dagsläget. Därför har jag ökat rätt mycket i mitt favoritbolag Holmen som också nyligen höjde utdelningen.

Det var dessutom länge sedan jag fyllde på i Saltängen, varpå det innehavet blivit rätt litet. Så där sköt jag in en slant också.

Av någon intressant anledning så förr Boston utan att jag hittat någon nyhet kring detta. Kanske var någon global oro kring skatter i Kanada. Jag köpte mer till en attraktiv kurs. 

Bloggen

Bloggen fortsätter blomstra och jag är så otroligt glad att ni följer med mig på resan. Jag är övertygad om att vi har så mycket mer att lära så därför känns det extra kul att lära tillsammans!

Sidvisningar

Januari 2017 17 200 st
Januari 2018 76 000 st
Januari 2019 166 530 st

Bloggintäkter

Januari 2017 250 kr
Januari 2018 1 500 kr
Januari 2019 7 012 kr
4
0
Kommentera gärna :)x
()
x