Det som händer i världen nu återspeglas i min portfölj. Från en punkt då fastigheter utgjort majoriteten av topp 10 så hittar vi där nu 3 läkemedelsbolag men också Axfood som sägs kunna klara inflationen väl och direkt lägga kostnaden på sina kunder. Det här skapar också fina köplägen enligt mig och i det här inlägget visar jag vad jag handlar mest.

Portfölj

Det blåser en häftig storm i portföljen just nu, minst sagt. Jag gör inte så mycket aktivt själv men marknaden har en tydligt bild på vart man vill gå.

Marknaden flyr till läkemedelsbolag, dagligvaror och även bolag som är tätt kopplade till priset på råvara. Även investmentbolagen har tappat mycket under sista månaden, vilket inte är så konstigt då vi ser en dubbel negativ effekt i dessa under börsnedgångar.

Här är mina 10 största bolag i portföljen för tillfället:

Vill du se lite mer detaljer så kan du som vanligt spana in portföljen i sin helhet här:

Se hela portföljen

Portföljutveckling

Vad som är intressant är att jag aldrig verkar ta mig över 2,5 miljoner gång på gång men att börsen sedan faller. Irriterande? Nja, inte så mycket faktiskt.

Såhär kan det givetvis fortsätta och det är inte omöjligt att portföljens värde landar under 2 miljoner. Men ju längre nedgången fortsätter desto bättre köplägen kommer vi också få.

Självklart tittar nu de bästa analytikerna fram ur sina gryt och spår hur länge nedgången kommer hålla i sig. Strunta i allt sådant snack är dagens goda råd!

 

Förra månaden presterade portföljen klart bättre än index men i april har vi en omvänd situation. Främst är det EQT och Latour som varit sänken men också fastighetsbolagen. Tydligt är att många är rädda för den stigande räntan, torts att de flesta fastighetsbolagen kommunicerat att de skulle klara en stor räntehöjning väldigt väl.

Värt att notera är att jag här jämför med OMXS30 där en stor del utgörs av bank. Det har varit klokt att äga just bank under de senaste månaderna.

 

 

Såhär har utvecklingen sett ut de senaste 5 åren. Ca 750 000 kr plus.

Utdelningar

Det blev över 10k i utdelningar under april. Under dessa månader utgör just utdelningarna majoriteten av mitt sparande så jag är glad att vi fått se en nedgång just nu under våren.

I maj förväntas utdelningarna bli 18 000 kr, den klart bästa månaden i KTMs historia. Jag längtar 😉

Lön och Sparkvot

Bloggens intäkter blev under månaden större än min ordinarie lön. Här bör jag påpeka att min ordinarie lön blev väldigt lite då det blev att leva på VAB större delen av månaden.

 

%

Sparkvot

Köpt / Sålt

Jag har gjort 2 sälj under månaden

SkiStar B – sålde inte allt utan snarare 1/6 av totalen

Warner Bros Discovery Inc – AT&T delade ut sin avknoppade del av streamingverksamheten och jag sålde allt

 

Här är det jag köpt mest. Tänk på att jag slagit samman alla köp per bolag och att jag oftast handlat för mindre summor flera gånger.

Bolag Summa köp
Samhällsbyggnadsbo. i Norden B 11 428 kr
JM 7 933 kr
Samhällsbyggnadsbo. i Norden D 5 806 kr
eWork Group 5 598 kr
Omega Healthcare Investors Inc 3 957 kr
Texas Instruments Inc 3 471 kr
Kindred Group 1 570 kr
Cibus Nordic Real Estate 1 501 kr
Intrum 1 368 kr
EQT 1 336 kr
Latour B 1 242 kr
Castellum 1 156 kr
Swedish Match 1 125 kr
Hennes & Mauritz B 1 062 kr
K2A Knaust & Andersson Pref 1 017 kr
Investor B 1 009 kr
Akelius Residential Prop. D 581 kr
Corem Property Group D 572 kr
Svolder B 561 kr
Industrivärden C 496 kr
Atlas Copco B 389 kr

Bloggen

Ifall du missat något så är det  här de 3 mest lästa inläggen under månaden. Om  det finns något vettigt att hämta där får du givetvis avgöra själv 🙂

Den stora soppan i SBB

Sålt SkiStar och köpt…

Buffett gör Helt Om

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x