…och då menar jag självklart inte aktier utan helt enkelt kläder. Nu när H&M gått över till fraktfritt så har hon börjat handlat via deras e-handel och igår frågade jag vad hon tyckte.

Svaret var att hon verkligen gillar deras sommarkläder just nu och det är mycket därför hon beställer där. Och jag är helt klart beredd att hålla med – det är verkligen supersnyggt! Det känns som om sortimentet steppat upp en aning.

 

Är sambo KTM tjock?

Sedan nämnde hon något negativt, nämligen kring storlekarna. Hon sa att numer får hon ta största storlekarna på deras klänningar, annars passar de inte. Det är galet! För sambo KTM är inte överviktig. Hon har kanske ett par ”välmående-kilon”, men hon är inte tjock.

Nu finns ju deras Plus-size avdelning för större människor (till och med modellerna är lite större i webshopen), men ska verkligen min sambo behöva handla från det lilla utbudet för att hon har ett par extra kilon runt låren?

Varför gör man detta?

Jag har läst ett par artiklar angående det här och det verkar som att många är riktigt upprörda. Dock har jag aldrig förstått varför man gör såhär och vad som är tanken bakom det hela.

Det enda jag kan tänka mig är att man vill få en global standard på kläder och att människor i öst är mindre. Kineser och Japaner är ju bara skinn och ben, allt som oftast. Därigenom måste man sänka klädstorlekarna ett par snäpp för att få ett annat genomsnitt och minska risken att kläder inte blir sålda.

En annan teori skulle väl kunna vara att vi helt enkelt blivit mindre, vilket jag tycker verkar orimligt. Jag har då i alla fall inte blivit mindre.

Såhär har H&M tidigare svarat angående storlekarna:

Då det gäller utbudet av plagg i olika storlekar så erbjuder vi de storlekar som det är störst efterfrågan på. Om vi säljer väldigt mycket av en viss storlek, så finns det mer av den varan och säljer vi mindre så finns det färre av den varan.

 

Summering

H&M’s kläder och sommarkollektion är verkligen Top Notch men ska man behålla sambo KTM som kund får man inte minska storlekarna ännu mer.

Det är nog inte så roligt för många att gå in på plus size avdelningen. Trots att det här kanske är lättare att göra vid sin dator på sin kammare så ger det ändå en lägre självkänsla då man får den uppfattningen att jag tillhör det ”större skiktet” människor.

 

Min utmaning

Som många vet gör jag en utmaning där jag ska traska in på H&M och fråga en anställd om läget och då kan jag passa på att nämna det här om storlekarna också.

Det tänkte jag göra när jag får 4000 följare på Twitter, vilket inte alls är långt bort. Så gå gärna in och följ min Twitter för spännande uppdateringar på min resa.

Inlägget kan du läsa här:

Om jag får 4000 följare

 

1
0
Kommentera gärna :)x
()
x