Somliga av ni läsare tror kanske att jag är en man i mina bästa år, helt utan problem och defekter. Så är det verkligen inte! Även jag har stora problem och det här är kanske min allra största akilleshäl…

 

Även jag är dödlig

För att backa bandet lite kan vi gå tillbaka till förra året då jag skrev om min sjukskrivning. Nu i efterhand kan jag väl avslöja att min familjerelation brakade isär och att KTM fick ställa sig på sina knän av både sorg och utmattning. Det var tufft! Men tack för alla fina kommentarer som fick mig att klättra tillbaka.

Sjukskriven och ändrade förutsättningar

Nåväl. Nu är det inte det inlägget ska handla om. Men det visar tydligt att även jag är dödlig, trots att mitt liv ibland kan se helt galet bra ut.

 

Mitt stora problem

Mitt stora problem är att jag hela tiden skjuter upp saker. Det kan vara allt möjligt mellan himmel och jord som plöjer framför mig. Sedan kan jag få ett ”ryck” ibland och ta tag i saker, men då är oftast någon form av skada redan skedd, eller att det är akut.

Sambo KTM gör exakt likadant, så kanske har vårt ”uppskjutande” vuxit i symbios under vårt samboskap.

Det här beteendet att skjuta upp saker kallas också för Prokrastinering, men det var ett litet sidospår.

Jag kan inte säga att jag är lat. Som många av er vet jobbar jag redan heltid, jag har ett extrajobb, tränar, samt att jag driver en av Sveriges största bloggar om ekonomi. Även om jag inte är lat så har jag en förmåga att skjuta små små saker framför mig hela tiden som egentligen bara skulle ta max 30 minuter att fixa.

Det jag skulle kunna göra är givetvis att göra en lista över saker som jag bör göra och sedan få någon typ av progress allt eftersom saker blir klara. Kanske kan det hjälpa? Men jag skjuter alltid upp skapandet av denna lista.

Är det någon som gör likadant? Har ni något tips att ge kanske?

 

Sagan om bilen

Lyssnade på ett avsnitt av Framgångspodden där Sernekes VD Ola Serneke gästade podden.

I det avsnittet berättade Ola att han i sin ungdom skjutit upp saker frekvent. Han berättade om sin första bil vars dörr fick fnatt och ibland sköt upp sig själv. Olas pappa bad honom ständigt lämna in bilen för att få den fixad då det här var en trafikfara, men Ola sköt hela tiden upp detta med svaret ”Jo, men det ska jag göra…”.

En dag när Ola kom ut så fanns inte bilen där.

”Pappa, har du sett bilen”, frågade 18-årige Ola

”Den har jag skrotat”, svarade pappan

Från den dagen väcktes en lampa inom Ola som fick honom att inse att man inte ska skjuta upp saker. Idag driver Ola Serneke som för tillfället håller på att bygga Nordens största höghus i Göteborg. Kanske har jag något att lära av Ola?

 

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x