Påsken har precis dragit förbi och för oss blev det kanske liiite för mycket godsaker. Jag lyckades i alla fall göra det jag trott varit omöjligt, nämligen prutat på lösviktsgodis. Har jag lyckats med detta så kan väl ingenting vara omöjligt?

När jag och sambo beger oss ut för att handla använder vi oss av en app där du kan se alla billiga matvaror i samtliga butiker nära dig (mer om den nedan). Du kan enkelt lägga till dessa i din lista och sedan är det bara att checka av en efter en i följd. Otroligt praktiskt!

Sist på listan var godis som skulle inhandlas hos en butik x, där var priset på godis billigast. När vi väl kom dit såg vi däremot att det var ordinarie pris?! Efter att ja slängt ett öga i deras reklamblad såg vi till vår fasa att erbjudandet gått ut för ett par dagar sedan…

Antar att en ”vanlig” människa inte brytt sig om detta och antingen lastat i lite godis till högre pris eller gått till en annan butik med lägre pris. Men det gjorde inte KTM.

Såhär kan det ju inte gå till, tänkte jag, och gick fram till kassan:

 

Jag: Hej! Du det står fel pris på lösviktsgodiset i appen MatPrisKollen. Där står det att det fortfarande är rabatt på godiset.

Kassan: Vad är MatPrisKollen?

Jag: Det är en app där du som konsument enkelt kan få en bild över vilka varor som är de billigaste bland flera olika butiker. Er butik är anslutna till den appen.

Kassan: Oj! Jag visste inte ens om att att det fanns en sådan app!

Jag: Men i och med att vi lever i en digitaliserad värld, visst får jag då godiset till det billigare priset nu när det står rätt i appen och inte i reklambladet?

Kassan: Jo men självklart kan jag slå in det billigare priset!

 

Och så enkelt var det. Sambo KTM fick lite billigare godis och vi undvek ett hål i plånboken (dock lär vi få hål i tänderna efter denna påsken).

Sensmoralen i den här sagan är inte att ni ska springa in till närmaste kiosk och fråga efter billigare godis. Troligtvis blir ni mer framgångsrika genom att skippa godis helt och i stället spara pengarna i en billig indexfond. Nej, det jag menar är att klok och eftertänksam i ert vardagliga liv och fundera över vilka klipp ni faktiskt kan göra.

Själv prutar jag på det mesta, men det är också för att jag tycker att det är roligt. Jag klagar oftast över saker som inte uppfyller mina kriterier och det slutar ibland med att jag får hela summan eller delar av pengarna tillbaka.

Ta exemplet när vi var sov på hotell senast och bastun var avstängd. Efter att ha påpekat detta och varit lite allmänt bitter så fick vi halva summan tillbaka. Det fick inte övriga hotellgäster som sov över på samma hotell, samma natt och som inte klagade.

Tidigare skrev jag ett inlägg som handlade om Vikten av att alltid förhandla. Det borde ni läsa!

Världen är full av möjligheter där du kan spara pengar, bara du lägger ner en gnutta extra energi. Gotta catch ém all!

 

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x