Som några av er kanske läste i min veckorapport så har det blivit dags för mig och sambo KTM att kika på hus. Nu har vi inspekterat ”mästerverket” och här följer våra tanker. Och nej, det är inte huset som ni ser på bilden, även om det hade varit flott.

Av någon anledning känns det som om marknaden dött av lite när det kommer till köp av bostad. Det objekt som vi kikade på ligger fantastiskt fint till men ändå var det bara 2 andra familjer på visningen, varav en familj som verkade mer intresserad av att kika på sin dotter som låg i någon typ av krubba…

Egentligen skulle jag kunna sammanfatta det hela med ett enda ord:

Besvikelse!

Det är helt sjuuuukt hur Mäklarna kan få allt att se så stort ut på bilderna. Sedan när man kommer in i verkligheten så är det verkligen 3 gånger så litet som man föreställt sig. Just i det här fallet var skillnaden verkligen brutal. Jag och sambo KTM kände knappt igen oss där i huset.

 

Varför gör man såhär? Är det taktiskt att låta spekulanterna bli besvikna när de kommer in och kikar på hur palatset du föreställt sig nu förvandlats till ett råtthål? När du ändå gått på visningen kan du ändå vara med i budgivningen, kanske man tänker?

Nä ni, det blir nog att vi bor kvar här hemma och i stället matar portföljen med bra bränsle i stället för att betala extra till bostadsrättsföreningen (ja, detta var en typ av radhus).

 

Jag fick i alla fall en rejäl näve godis och en skraplott, så helt lottlös gick jag inte därifrån. Dessutom kommer jag vara avvaktande när mäklaren ringer och sedan lägga ett skambud om ingen bjuder. Får vi huset till det priset så köper vi då vi ändå tycker att det finns fördelar med detta boende jämfört med hur vi bor idag.

Förra gången jag köpte en bostad lade jag ett skambud och det gick hela vägen, så ni ska inte tro att det är omöjligt!

För övrigt var det ingen vinst på skraplotten, men det hade ni kanske räknat ut.

Trevlig helg!

 

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x