Fick nyligen tillbaka mitt gamla extrajobb. Jobbet ger inte så bra betalt men jag kan samtidigt styra när jag vill utföra jobbet samt göra det direkt hemifrån, vilket är perfekt! Sambon är väl si sådär glad att jag tog tillbaka jobbet, då hon vet av erfarenhet att jag lägger rätt mycket av fritiden där.

I korta drag tror jag arbetet ger mellan 2000 – 4000 kr per månad beroende på hur mycket tid jag lägger ner.

Jobbet är dessutom jävligt monotont men har med programmering och systemutveckling att göra, vilket är min expertis. Samtidigt kan man se det som ett rullbandsjobb = inte så sexigt.

Det här med extrajobb då? Ska man verkligen ha ett sådant när man redan har ett heltidsjobb?

Vet att exempelvis Miljonär innan 30, en bloggare jag följer mycket, ställt frågan ett par gånger om huruvida man ska jobba extra och i sådana fall med vad. Att ha ett heltidsjobb tär oerhört på en som det redan är, och ska man då göra lidandet större?

 

Samtidigt är vi alla medvetna om att varje enskild sparad krona är början på en ny miljon och att en enskild hundralapp kan växa sig groteskt stor med tiden och avkastningen. Jag som redan har en relativt dålig lön och som har problem att få upp lönen tackar gärna ja till ett par extra tusenlappar varje månad.

Du som läser min blogg har säkert ett mål. Det målet är troligtvis att bli mer fri och kunna göra det du själv vill i stället för att snurra i det så kallade ekorrhjulet. Tro mig, det har jag också.

I ett tidigare avsnitt av podden PrataPengar hörde vi Nicklas säga att det kanske är värt att ta några ”hundår” för att öka på sitt sparande och få igång sin pengamaskin. Varför det kallas hundår är också intressant, skulle hundar ha det sämre än katter?

Vi vill alltså bli mer fri och dessutom öka på sparandet genom att jobba extra? Den ekvationen går ju inte riktigt ihop. Till saken hör att man nog inte vill titta tillbaka i backspegeln när man är gammal och gaggig och tänka på allt man inte gjorde i sina yngre dar för att man skulle spara varje enskild krona.

Det här är en vågskål mina vänner och det är enbart du själv som kan avgöra. Men vad du än gör kom ihåg sanningens ord:

Tror det är lite upp till varje person att själv testa hur mycket man kan mäkta med. Däremot bör vi aldrig ha bråttom med att bli snuskigt rika, utan det är något som vi får se på i en längre tidshorisont.

Gratis bilder finns att hämta på Pixabay

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x