Igår var det alltså dags – dagen som jag både sett fram emot och hypat till en absolut maximal nivå. Jag och sambo KTM begav oss nämligen för att se Disneys nya storfilm på BIO, Aladdin. Här kommer lite av mina reflektioner och tankar om filmen.

För att göra en lång historia väldigt kort så var den tecknade Aladdin, som släpptes 1992,  min absoluta favorit bland Disneys mäktiga förråd av mästerverk. Sedan minns jag hur jag fick Aladdin till Super Nintendo i julklapp från min mor 1994. Kärleken blev inte mindre direkt 🙂

Dagen till ära hade vi dessutom köpt rejält med Bio-popcorn. Just Bio-popcorn har jag ordat om tidigare och själv anser jag att det kan jämföras med att köpa bubbelvatten på flaska. Med andra ord så betalar du för något som du kan få extremt mycket billigare någon annanstans. Vid just det här tillfället kändes det däremot helt rätt.

 

Hur var filmen då?

Jag har egentligen bara en sak att säga: fy sjutton vilken magnifik film! Givetvis vet jag att Disney haft  lite problem med deras remake av Dumbo (som jag inte sett ännu) men det den här filmen visar verkligen att Disney kan leverera makalösa mästerverk om och om igen.

Självklart ska jag inte dra några spoilers men ett bevis på att jag verkligen älskade filmen var att jag direkt efter bion söker reda på Aladdins trailer på youtube och kikar på denna.

Det jag verkligen uppskattade var att Disney inte varit rädda för att kopiera mycket från originalet. Igenkänningsfaktorn var riktigt stor och sångerna var kort sagt nostalgiska. Samtidigt levererar Disney överraskningar här och där som gör att du inte riktigt vet vad som kommer hända.

Faktum är att jag fällde några tårar vid åtminstone 3 tillfällen för att nostalgin och magin var så pass stor. Det här händer inte ofta kan jag tillägga.

 

Jag blir så inspirerad när jag hör ni som köper Disney aktier till era barn för att äga i tid och evighet. Och ärligt talat, finns det något bättre sätt att introducera sina barn till aktievärlden än att låta dem äga något som de verkligen vet vad det är?

Kom ihåg att inte göra som jag bara. Disney ska du aldrig sälja. Och gör du det är risken stor att du kommer ångra dig i framtiden ^^ Nu sålde jag inte hela mitt innehav utan kanske 1/5. Men såhär kan det se ut:

 

Så, ta med era barn eller era vänner och se den här filmen! Det tjänar både ni och vi aktieägare på.

Disney kommer leverera underhållning till oss, oavsett om vi befinner oss i 90-talet 2000-talet eller 2030-talet. Köp och behåll.