Axfood har nyligen rapporterat och meddelar att de behåller utdelningen oförändrad. Det här kom inte som någon överraskning för många. Däremot levererade de en annan ”trevlig” överraskning när jag öppnade kylen igår kväll.

Jag och sambo KTM brukar prioritera de låga priserna på Willys när vi handlar. Ni som varit med länge vet att Willys ingår i bolaget Axfood som väger rätt tungt i min portfölj.

Vi brukar bara smita in på ICA eller Coop för att plocka lockerbjudanden men all annan handel sker på Willys. Det är skönt att sponsra mina bolag i portföljen, inte sant?

Nu i veckan handlade vi lite mindre nyttig Yoghurt för att servera till vår hemmagjorda Müsli (recept kommer senare). Det var rabatt på yoghurten men samtidigt skulle det dröja länge innan datumet går ut.

För ett par dagar sedan när jag öppnade kylen såg jag att förpackningen Yoghurt på något vis expanderat likt en ballong. Tänkte inte så mycket på det då utan vi lät det vara.

Nu igår när vi kom hem från jobbet så var hela kylen fylld med yoghurt och bottnen på förpackningen hade exploderat. Inte så rolig onsdagssyssla att rensa hela kylen direkt…


Det roliga med den här historian är att jag ska gå tillbaka med kartongen till Willys och fråga om jag får en ny. Däremot har jag inget kvitto kvar.

Då får jag se med egna ögon hur de hanterar mig som kund. En personlig Lynchning* med andra ord.

*Ordet Lynchning kommer från den amerikanska investeraren Peter Lynch som förespråkade att titta sig omkring i sin egen miljö (”Lyncha”) för att hitta investeringscase

Jag har faktiskt aldrig varit med om detta tidigare. Smakade på Yoghurten i efterhand och det smakade helt klart överjäst vin rent utsagt. Jag tror inte man ska köra bil efter att ha ätit det där… Förstår inte hur det kan ske när det var en månad kvar på datumet 😀

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x