Nu har jag börjat få frågor om jag faktiskt är en av deltagarna i Farmen 2018, vilket jag i ärlighetens namn förstod. Så, tänkte att det nu är dags för mig att besvara frågan. (varning för en aning Off-Topic)

Farmen 2018 har kickat igång på allvar nu, och kanske är du en av många som följer serien på TV4? Tydligen är det så att många av er tycks minnas att jag faktiskt sökte till farmen 2018 då jag helt enkelt ville se till att boosta min resa mot miljonen lite extra. En halv miljon extra sitter väl aldrig fel?

Som jag påpekade förra året tror jag att jag skulle ha goda chanser att vinna hela kalaset. Jag har sågat mycket plank i mina dagar, jag är hyfsat stark och explosiv, och har lätt att lära mig nya saker. Är även mer eller mindre uppfödd på en bondgård. Dessutom vinner du om du bara följer dessa 4 råd från mig:

  1. Skapa inga ovänner. Var lugn och sansad och flyt med vecka efter vecka
  2. Välj rätt personer att bilda pakt med och gör det inte uppenbart
  3. Se till att jobba hårt (åtminstone de första veckorna)
  4. Verka dum – visa dig inte som ett hot

Problemet är väl att människor som följer ovanstående regler aldrig kommer med i farmen då det helt enkelt inte skapar någon bra TV. Vill man överhuvudtaget komma med ska man nog ha en kort stubin och tycka om att skapa intriger.

Nu till den stora frågan, är jag en av deltagarna?

Ok, jag ska sluta dryga mig. Som många av er förstått så är jag inte en av deltagarna i Farmen 2018. För det första skulle jag ha haft problem att skriva ett inlägg varje dag under hela sommaren när detta spelades in. För det andra så hade ni nog redan nu efter en vecka in i serien fått höra betydligt mer aktie- och ekonomisnack i programmet om jag vore med.

Däremot så hade jag med förkärlek varit en av deltagarna! Skulle mer än gärna vilja göra ett större äventyr varje år fram till den dagen jag lägger mig i träkistan. Det här hade varit ett sådant stort äventyr.

 

Pengarna spelar mindre roll

Det roliga är naturligtvis att jag nästan vid det här laget hunnit spara ihop hela vinstsumman som utlovas i Farmen, d.v.s. 500.000 kr. Detta utan att mocka skit och prata ont om andra människor jag inte gillar i TV-rutan.

 

Då vill jag även lägga till att den lyckligt lottade som vinner Farmen behöver betala en vinstskatt på beloppet. Den är väl 30% om jag inte minns fel?

Du som sparar i ett ISK, precis som jag gör, slipper det utan skattar bara lite varje år. En annan fördel är att din portfölj lever vidare och genererar mer pengar hela tiden, vilket inte är fallet bland många vinnare av farmen som bränt pengar på dyra resor direkt.

Risken att du inte vinner är också väldigt stor. Och vad händer om du inte vinner? Får du lön för tiden du är på Farmen? Tänk dig vad som händer med sparkvoten ifall svaret är nej 😀

Nästa år kanske… vem vet 😉

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x