Ibland känner jag helt enkelt för att öppna upp mig en smula då jag tror att det är värdefullt. Under min kategori Livet i Övrigt får du läsa om allt mellan himmel och jord, men som kanske inte är direkt kopplat till aktier och investeringar. I det här inlägget tar jag upp hur fruktansvärt svårt jag har att binda mig vid saker och hur detta skapat problem i mitt liv.

Jag växte upp i en familj där jag aldrig fick höra mina föräldrar säga att de älskar mig. Inte heller sa mamma och pappa att de älskade varandra. Ska jag vara riktigt ärlig så kommer jag inte ens ihåg att jag någonsin sett den ena ge den andra en kram. Kanske är det så i många familjer?

Det var ganska ofta gräl. Både en, två och tre gånger fick jag höra hur föräldrarna “hotade” med att flytta ifrån huset. Det var rätt jobbigt, även om det för det mesta var rätt lugnt men ack så icke kärleksfullt på något sätt.

Min äldsta syster gav mig två råd när jag var i tidiga tonåren som på något vis svetsat sig fast i mitt minne:

  • Gift dig inte
  • Skaffa inga barn

Som ni vet så kommer jag och sambo KTM gifta oss nu till sommaren. Men tyvärr har det inte varit ett självklart val för mig. Tanken att gifta sig, skaffa barn och binda upp sig på ett och samma ställe har på något vis varit sjukt svårt för mig att hantera. Även om människan som jag älskar alltid funnits där bredvid mig så har det varit svårt för mig att säga JA till allt.

Risken att något ska gå på tok och att vi tvingas lämna varandra har varit som en taggtråd inom mig. Det var först när jag läste boken Hemligheten som jag förstår att ens koppling till relationer är starkt sammankopplade med ens uppväxt, och att jag själv måste hantera detta på något vis.

Jag har haft en del förhållanden i mitt liv. När förhållandena börjat leda till något mer seriöst har jag oftast blivit rädd och flytt i stället för att kämpa. En enkel och väldigt kortsiktig lösning.

 

Äktenskapsförord

Äktenskapsförord har för mig känts dumt men på något vis ändå klyftigt. Hälften av alla svenskar som gifter sig skiljer sig och tanken har tyvärr slagit mig att min portfölj och strävan till frihet skulle bli 50% mindre om något gick på tok.

Jag vet att allt det här låter sjukt korkat, speciellt med tanke på att vi planerat vårt bröllop redan i sommar. Samtidigt kanske det inte är så märkligt med tanke på min uppväxt, samt att två av mina allra närmaste kompisar precis skiljt sig ur sitt förhållande.

All taggtråd kring detta släppte dock när sambo KTM valde att själv ta upp detta med äktenskapsförord och gå med på det för en tid sedan. På något sätt kände hon nog att det kanske är lämpligt med tanke på vår väldigt olika syn på pengar och vad vi vill göra med dessa. När vi varit hos juristen och pratat om det och hörde hur lätt det var blev vi båda två väldigt glada!

Samtidigt tycker vi båda att vi fixat det så bra med ekonomin idag och vi har aldrig någonsin tjafsat eller varit ovänner om just pengar. Vi har två kort till ett gemensamt konto och varje månad för hon över en slant till det kontot och jag för över en lite större slant då jag tjänar mer.

När sambon KTM blir mammaledig så kommer jag föra över en ännu större slant och på så vis kan vi variera. Vi tycker att det är smidigt!

“Handlar allt om pengar för dig?” Nej självklart är det inte så. Men jag måste ändå erkänna att jag brunnit så sjukt mycket efter mitt mål att bli miljonär, och på samma sätt brinner jag nu efter målet att bli ekonomiskt fri. Jag tvivlar inte på vårt förhållande, men min livslånga osäkerhet kring att binda upp sig till saker gör det svårt.

Ja, jag vet exakt vad ni tänker:

“Ni lovar varandra dyr och helig kärlek och att älska varandra i nöd och lust… MEN RÖR FÖR TUSAN INTE MINA PENGAR”

Det stämmer inte riktigt. Vi älskar varandra otroligt mycket, men allt vi gjort är att försöka hitta redskap som gör att vi bägge två kan vara mer avslappnade. För trots allt så är det i ett avslappnat förhållande man lever som allra bäst.

Äktenskapsförordet gjorde att jag kunde slappna av mer. Även om det aldrig kommer hända att vi går skilda vägar så vet jag ändå att jag kommer kunna fortsätta mata i min portfölj om väl den dagen kommer, och sambo KTM kommer kunna fortsätta spara på sitt sparkonto som hon tycker är en trygg sparform.

Jag tror att 95/100 som läser den här bloggen är negativt inställd till äktenskapsförord

0 0 vote
Article Rating
54
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x