Jag har börjat må dåligt över att jag ibland tror att jag kan så lite. Vissa stunder när jag lyssnar på poddar så brukar jag omedvetet reflekterar över ”att det där borde jag väl ändå kunna”. I ett sånt skede är det viktigt att veta att vi faktiskt kan mer än vad vi tror och att vi faktiskt har tid att lära oss ännu mer.

Anledningen till att jag skriver det här är för att jag lyssnade på ett reportage i SvD nyligen som handlade om svenskarnas ekonomikunskaper. Den artikeln kan du läsa här.

 

Ur artikeln

Många vet inte skillnaden på en aktie och en aktiefond

Flertalet vet inte vad ränta är, eller vad ränta ger för effekt

1/3 kan inte räkna ut vad 5 personer får dela på om de delar på 2 miljoner kr.

Att då inte känna till eller veta vad PEG-tal, organisk utdelningstillväxt eller YoC är känns då mindre centralt. Eller vad säger ni?

 

Jag vet inte om det bara är jag men ibland känns det som att jag trycker ner mig själv för att jag borde veta mer, när jag i själva verket har en rätt stabil grund med aktiekunskap ändå. Å andra sidan gäller det att hela tiden vara öppen för ny information och nyfiken på färsk kunskap – sluta aldrig lära.

Det finns mer och mindre avancerade bloggar där ute. Jag har valt att försöka ligga på en nivå som många kan förstå. Samtidigt förstår jag att det jag skriver ibland kan vara svårbegripligt för den som är absolut ny inom sparvärlden och precis satt igång sin resa. Att hitta något som passar alla har varit en av mina största utmaningar.

Själv tycker jag att du ska fortsätta lyssna på poddar och läsa bloggar men utan krav på att omedelbart bli proffs. Tänk på att du har tiden på din sida, oavsett om du är 20, 30, 50 eller 60. Det gäller såväl sparande som din kunskap.

 

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x