Okej! Jag tror du vid det här laget har en uppfattning om vad Tessin faktiskt är. Plattformen där du kan investera i spännande fastighetsprojekt och samtidigt få avkastning på dina pengar. Men vad skulle vi få om hottar upp detta ytterligare ett steg och ser till att få Ännu bättre riskspridning på dina pengar? Svaret kallas för Tessin Låneportfölj.

Observera Tessin

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Tessin. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Tessin inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen

Vad är Tessin?

Via Tessin kan du som privatperson enkelt investera i spännande fastighetsprojekt och få avkastning (ränta) på din investering. Fastighetsinvesteringar har historiskt sett varit ett prima alternativ att bygga en förmögenhet på.

Du väljer själv projekt via Tessins site, investerar dina pengar, och får sedan en årlig avkastning på ditt investerade belopp. När projektet är färdigt (normal löptid 1 år) betalas ditt insatta belopp + ränta ut till dig som investerare.

Tessin fungerar som en mellanhand mellan oss investerare och fastighetsutvecklarna och möjliggör denna typ av investering som tidigare varit svår för oss privatpersoner att ingå i utan tillräckligt med kapital.

Tessin Låneportfölj

En liten nackdel med Tessin är att minsta investeringen i vissa projekt kan vara väldigt hög – oftast 50.000 kr. Att lägga så mycket pengar i ett enskilt projekt kan i vissa fall kännas oroväckande för vissa investerare. Många har dessutom efterfrågat en möjlighet att sprida risken bättre även om du maximalt kan investera 50.000 kr.

För att möta upp efterfrågan lanseras nu Tessins Låneportfölj

Det här är kort och gott en kombination av flera olika fastighetsprojekt. Tänk dig en Gott-och-Blandat påse där varje godisbit är ett fastighetsprojekt (kanske inte riktigt så många). Själva påsen kostar 50.000 kr, men där i finns en blandning av både det ena och det andra.

{

”Vi har sedan en tid sett ett stort intresse för en investeringsprodukt som möjliggör en fördelning av kapitalet över flera objekt som ett sätt att bredda exponeringen och samtidigt sprida risken och det känns därför helt rätt i tiden med en lansering. Med portföljen skapar vi möjligheter för betydligt fler investerare att dra nytta av diversifieringen på plattformen. Nu kan man låna ut 50 000 kronor och uppnå samma spridning som de som placerar över en halv miljon”

-berättar Jonas Björkman, VD för Tessin.

 

Räntan

Normalt är räntan (avkastningen) på projekten hos Tessin ca 10%. Till dessa Låneportföljer beräknar man kunna hålla en avkastning på mellan 6-8% årligen. Men då får du också en betydligt bättre riskspridning.

 

Redan ett projekt ute

Som några säkert sett så finns det redan ett avslutat projekt inom kategorin “Tessins Låneportfölj”.

Då det är avslutat innebär det att projektet redan är fulltecknat. Däremot meddelar Tessin själva att detta förmodligen inte är det sista av den här typen.

Så håller man ögonen öppna kommer det nog ett till förr eller senare. Det är i alla fall min teori.

Detta initiala projekt beräknas ha en årlig avkastning på ca 7,5%

Investerar jag?

Jag har faktiskt tecknat upp mig för minsta investeringen (50 000 kr) till den här portföljen och väntar nu på att föra över mitt investerade kapital. Själv älskar jag risksspridning och att göra den här typen av investering i stället för ett enskilt projekt känns lockande för mig.

Förhoppningsvis får jag framöver möjligheten att investera i ytterligare en låneportfölj.

Det som jag tycker är fint är att alla lånen i portföljen har separata löptider. Kontentan blir då att jag får återbetalning + ränta i olika etapper när projekten löper ut och att jag då kan återinvestera detta i annat som jag tycker är intressant för stunden. Det blir med andra ord lite som en Utdelningsbombmatta.

 

Vill du ha information när liknande projekt dyker upp så kan jag rekommendera att anmäla dig till Tessins nyhetsbrev via den här länken:

0 0 vote
Article Rating
9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x