Månadssparandet till Tessin går som tåget och snart har jag råd att ta in ett extra projekt. På sätt och vis känns Tessin lite som brädspelet Monopol. Du samlar pengar och köper sedan in dig i bostäder och på så vis bygger du upp ditt lilla imperium. Skillnaden är väl att ingen måste gå på dina gator för att du ska få avkastning…

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Tessin. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Tessin inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen

Tänk på att aktieinvesteringar alltid innebär ett stort risktagande. Investera aldrig pengar i aktier som du inte är beredd att förlora. Kronan till Miljonen rekommenderar aldrig någon att köpa något utan på bloggen får du enbart följa mina egna tankar och val på vägen till 1 miljon kronor.

Vad är Tessin?

Tessin är en tjänst för dig som vill placera ditt kapital direkt i fastigheter, utan krångliga avgiftsstrukturer och mellanhänder. På Tessin kan du som investerare, genom att gå ihop med andra, investera i projekt de vill förverkligade och samtidigt få en bra avkastning på ditt kapital.

 

På senare tid har det dykt upp en hel del intressanta projekt tycker jag. Det jag fastnade för var ett projekt i Skellefteå, Västerbotten, som involverade 57 stycken försålda bostadsrätter nära deras älv. Det här projektet blev dock väldigt snabbt fulltecknat.

Sedan dök det upp ett spännande projekt vid Saltsjö-boo som också handlar om bostadsrätter. Här var dock minsta investeringen 50.000 och det är likvider som jag idag inte har. Hursomhelst tycker jag att dessa bostäder såg riktigt mysiga ut och jag tänkte för mig själv att här skulle jag gärna vilja bo.

Just det här projektet kommer pågå 12-19 månade och det årliga avkastningsmålet är 10%. Viktigt att tänka på är att du då också ska skatta för den avkastning du får. Dina avslutade projekt kommer förtryckta på deklarationen. Mer om detta kan du läsa här.

När jag väljer projekt hos Tessin så vill jag ändå se att jag själv skulle kunna tänkas bo där. För hur roligt är det egentligen att investera i något som du själv inte tycker om? Det är lite som med vanliga bolag – gillar jag inte det bolaget gör så har jag svårt att investera i det.

 

Fallande behov av bostäder?

Jag fick nyligen en fråga som var intressant kring hur jag ser på det fallande behovet av nyproducerade bostäder framöver. Självklart är detta en risk som är värd att tänka på. Själv tycker jag att du som investerare bör kika på hur pass stor bostadsbristen är i just det område där projektet gäller och hur pass attraktivt själva området tycks vara. Ibland står det dessutom att bostäderna redan är sålda, vilket givetvis är positivt.

Sedan ska man komma ihåg att Projektägarna själva är väldigt måna om att hitta en lösning till detta. Hos Tessin sitter du i båten i ett pågående projekt och tar del av den avkastning som projektet genererar, däremot har du inte huvudansvaret att styra skutan i rätt riktning, vilket jag tycker känns skönt.

Såhär ser mina investeringar hos Tessin ut idag

Ett avslutat projekt, 50 000 kr

Ett pågående projekt, 50 000 kr

15.000 i likvider som är avsatta till Tessin

 

 

Jag prenumererar på Tessins nyhetsbrev, vilket direkt ger mig information kring nya och spännande projekt. Tryck på knappen nedan för att komma till Tessin och registrera dig.

0 0 votes
Article Rating
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x