Idag är det Black Friday och Avanza har tyvärr brutit sin korta tradition med courtagefritt i USA. I stället meddelade Avanza igår om en annan Black Friday-deal som ska fylla tomrummet efter det uteblivna gratis-courtaget. Tyvärr är jag lite besviken.

 

Sparkonto+

Det Avanza då meddelade var att räntan höjs på Sparkonto+. Den nya räntan blir 1,25% i stället för 0,75% utifrån vissa förutsättningar.

Bindningstiden för att få den här fördelaktiga räntan (för den är ändå helt okej!) är 6 månader. När du skapar kontot sätter du in pengarna direkt och du kan Inte sätta in mer pengar i efterhand. Det du sätter in ”låses” alltså med 0 fria uttag och inga ytterligare insättningar.

Det som är trivsamt är att du kan spara allt från 100 kr till obegränsat. Du tvingas alltså inte gå in med ett stort belopp. Erbjudandet att teckna Sparkonto+ med den här räntan gäller enbart t.o.m. idag fredag 23:e november.

Själv hade jag 10 gånger av 10 tagit gratis courtage i stället. Det här i och med att jag inte är sugen på att teckna ett vanligt sparkonto med bindningstid. Jag vill in med pengarna på börsen nu när det finns ett läge. Förra året handlade jag rejält med aktier i USA under just Black Friday, men idag blir det nog ingen sådan handel.

Det finns så mycket att handla nu! Så det sista jag vill är egentligen att placera mina pengar på ett sparkonto.

EDIT! Någon skrev nyligen en intressant reflektion på Twitter. Det är faktiskt så att det här erbjudandet kan vara riktigt bra för dig som sparar till ett kortsiktigt mål. Glöm inte det.

Vad tycker ni om Avanzas nya deal? Är det något ni kommer att köra på? Är ni besvikna på att det inte blir courtagefritt? Varför valde Avanza att inte ha courtagefritt nu när Nordnet verkar ha det?

Trevlig fredag förresten och sköt om er! Se till att sluta lite tidigare idag om du kan, det är du värd 😉

 

24
0
Kommentera gärna :)x
()
x