Nu har väl skatteåterbäringen trillat in på de flestas konton.  Utbetalningsperioden till alla som ska få återbäringen innan midsommar är 7-9 juni.

Själv fick jag betala drygt 3 Cloettaaktier i restskatt, men sambo KTM fick tillbaka en del då hon betalat in extra under året.

Det intressanta är väl inte hur mycket folk får tillbaka och vilka som tvingas betala, utan vad människorna faktiskt gör för pengarna som trillar in.

”Investera” skatteåterbäringen?

Såg precis den här bilden från Webhallen:

Absolut inget ont om Webhallen. Det var butiken under min uppväxt som jag handlade mest från, genom beställningar på nätet. Otroligt bra service också! Men tydligen har vi olika syn på vad en Investering är.

Den som köpte en tjock-tv när den var ny har inte fått så mycket avkastning på sitt investerade kapital. Det gäller väl även den som köpte en platt-tv när dessa var nya.

Inte heller har Helena som köpte 5 st PC-spel för 10 år sedan fått någon avkastning på insatt kapital.

Men kanske är det Investering i livskvalité som Webhallen menar?

 

Handla upp skatteåterbäringen

Sambon pratade nyligen med en vän som var ilsken att hen inte fått sin återbäring ännu.

Tydligen var det mycket som hen ville handla och när pengarna inte kom växte frustrationen och begäret.

För att lösa problemet hade hen då lånat pengar för att kunna shoppa det som var tänkt. Tanken är att lånet ska betalas tillbaka när återbäringen trillar in.

Detta skrämmer mig. Jag förstår att pengarna inte har något affektionsvärde men om man måste låna pengar för att ens planerade shopping inte blev av så kan man börja undra…

Det är i och för sig inget fel i att handla upp skatteåterbäringen. Många ser det nog som en extra guldkant på vardagen som man inte hade räknat med. Ett sätt att unna sig helt enkelt

 

Återinvestera skatteåterbäringen

Hatten av till alla er som återinvesterar återbäringen i er portfölj. Ni har då chansen att få en rejäl skjuts på er utdelningsportfölj eller vad ni nu håller på att bygga.

Kanske är det ultimata att ta en liten del och unna sig något roligt men att man sparar resten?

 

Vore grymt kul att höra vad ni tänkt göra med er skatteåterbäring.

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x