Tiden har nu kommit för mig att gå in i mitt första projekt hos Kameo. Tidigare har pengarna som jag avsatt till just Kameo-kassan bara legat på latsidan, men nu är det dags att sätta stålarna i arbete. Låt oss kika på vad Kameo faktiskt kan erbjuda!

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Kameo. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Kameo inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen.

Tänk på att investeringar och aktieinvesteringar alltid innebär ett stort risktagande. Investera aldrig pengar i aktier som du inte är beredd att förlora. Kronan till Miljonen rekommenderar aldrig någon att köpa något utan på bloggen får du enbart följa mina egna tankar och val på vägen till 1 miljon kronor.

{

”Ett bra sätt att sätta mina pengar i arbete, så jag på sikt inte behöver arbeta för pengarna.”

-David Prentell, investerare hos Kameo

Väldigt kort om Kameo

Kameo är en alternativ investeringskälla för dig som söker extra avkastning utanför börsens svängningar. Vad som är en ”alternativ investeringskälla” går givetvis att diskutera men för mig är det allt utanför vanliga aktieinvesteringar som är mitt primära fokus.

Hos Kameo kan du investera i 2 olika typer av lån: Fastighetslån och Företagslån. Fastigheter är, precis som många vet, min i särklass mest populära bransch och därigenom älskar jag att investera just här. 

Ett exempel på företagslån kan vara det avslutade projektet där Polar Gruppen sökte finansiering för att utveckla ytterligare återvinningsmaskiner. 

Min första investering

Jag har med andra ord precis slängt in mina första sedlar i ett projekt. Det blev ett fastighetsprojekt med 8% årlig avkastning som löper 36 månader. Med andra ord 3 år. Som jag nämnt tidigare väljer jag hellre lite lägre avkastning och lägre risk.

Det som dock är absolut finast med Kameo är att räntan utbetalas varje månad och inte efter 1, 2 eller i mitt fall 3 år. Hur Kameo kan lyckas med detta har jag faktiskt ingen aning om, men helt klart är det en av deras största fördelar enligt mig.

Jag fick faktiskt direkt svar från Kameo angående detta som svarade såhär:

Lånen via Kameo sätts upp som mer eller mindre normala låneavtal med månatliga räntebetalningar. Låntagaren får oftast en betalplan med månadsbeloppen, och när vi tar emot inbetalningen fördelas den pro-rata till långivarna som ingått i lånet.
För att säkerställa att det här flyter så smidigt som möjligt har Kameo löpande kontakt med låntagarna även under lånens löptider.
När du investerat i ditt första projekt så kommer du kunna följa resan via Kontobesked på din sida. Här får du se räntan under respektive period samt hur mycket den preliminära räntan blev för alla dina lån.

 

Du kan enkelt se vilka lån som finns tillgängliga just nu via Aktuella lån

En fördel och en nackdel

Till skillnad från många andra aktörer så har du möjlighet att förvara dina pengar på ett separat konto hos Kameo. Dessa pengar ligger då redo när du väl hittar ett projekt som passar dig. Hos andra aktörer har det varit lite jobbigt då jag tvingats förvara pengarna hos min bank Swedbank tills dess att jag hittar något.

Det här kallas för klientmedelskonto och ligger hos DNB. En positiv sak är att dessa pengar omfattas av statlig insättningsgaranti. Tänk på att pengar som du investerat via lån Inte omfattas av insättningsgarantin.

Något som jag däremot hade önskat är att det fanns någon typ av direktinsättning som det t.ex. finns hos Avanza. Det blir så pass mycket enklare att föra över pengar utan att behöva ange kontonummer, OCR o.s.v.

Självklart fick jag svar från Kameo även kring detta:

Vi är alltid intresserade av att erbjuda smidigare lösningar för våra användare. Fler alternativ för insättning är på agendan, bland annat Betalning i efterhand. Det blir möjligt att lägga ett bud utan saldo på kontot och istället överföra pengarna för budet inom några bankdagar. Förhoppningsvis får alla långivare bättre möjligheter att hinna med investeringen de har tänkt.

 

Kameo har en riktigt trevlig site där du snabbt får översikt över det allra viktigaste. Glöm inte att kika in där!

 

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x