I november 2017 satte jag in min första hundralapp hos Lendify, plattformen där du lånar ut pengar till andra för att få en avkastning för den risk du tar. Mitt totala kapital hos Lendify har nu studsat över 75 000 kr och jag kan ändå tycka att potentialen känns rätt fin.

 

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Lendify. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Lendify inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen.

För er som är nya har jag min lilla fina sammanfattning av Lendify om du öppnar den trevliga boxen här under 🙂

Vad är Lendify?

Lendify är en peer-to-peer (P2P) tjänst som gör det möjligt för dig som investerare att bli din egna bank. Du lånar enkelt ut pengar till andra personer och erhåller därigenom avkastningen (räntan). 

Till skillnad från många andra mindre seriösa aktörer så erbjuder Lendify förmånlig ränta och är en pålitlig aktör mot både dig som investerare och låntagarna.

Jag har investerat i Lendify under ett par års tid och är nöjd med mitt val. Det här ser jag som ett komplement till börsen.

Min avkastning hos Lendify

Generellt så funkar avkastningen hos Lendify som vilken annan ränta-på-ränta maskin som helst. Du börjar investera och får ränta första året. Den räntan skjuts automatiskt in i nya lån som gör att nästa års avkastning blir ännu högre.

I tabellen nedan ser vi avkastningen år 1, 2 och 3 för mig hos Lendify. Något som jag vill trycka på är att år 3 är enbart från november till maj och på så vis enbart representerar ett halvår lite drygt. 

wdt_ID Tidsperiod Avkastning (kr)

Lendify Avkastning

Den ränta (avkastning) du får för att låna ut pengar beror på om du väljer Autoinvest Lång eller Autoinvest Kort. Som du hör på namnet löper lånen i Lång  längre och sträcker sig maximalt 15 år. Kort är maximalt 5 år. Jag började med att starta upp ett Autoinvest Kort men fattade sedan beslutet att öppna upp ett Lång Konto.

 

Något jag gillar är att du som öppnar ett konto hos Lendify får en fantastisk graf över din avkastning som verkligen visar hur avkastningen växer och blir allt brantare för varje månad. Tyvärr gillar jag inte riktigt den nya desginen hos Lendify med det svarta temat, men jag antar att allt är en vanesak 🙂

 

Jag är givetvis medveten om att få (om ens något) tillgångsslag slår börsen över tid, och visst är det sant att börsen inklusive utdelning på sikt stigit mer än den potentiella räntan som Lendify genererar. Samtidigt pratas det en hel del om att det kan vara logiskt att ha en del av sina investeringar i räntor och där har jag i stället valt Lendify som jag tycker funkar bra.

Nu under Corona har det gått några månader då jag inte föst över något alls till Lendify med tanke på att jag vill nyttja det fina läge som varit på börsen maximalt. Från och med maj vänder däremot detta och jag ska se till att starta mitt sparande på nytt.

 

Det är många som börjat sitt sparande hos Lendify via mig och skulle du också vilja testa att bygga din alldeles egna låneportfölj kan du använda min Länk. Då får både du och jag 500 kr när du når 20.000 kr investerat kapital. Dessa är skattade och klara 🙂 

Inbjudningslänk Lendify

0 0 vote
Article Rating
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x