Om du någon gång under de senaste veckorna varit inne på DI och inte kommit över en artikel där det står att bomarknaden kommer jämnas med marken så får jag gratulera. Jag tycker att det är Det Enda som tidningen skriver om numer.

Men det är väl så, det är helt enkelt den godaste tårtbiten just nu och människor älskar att läsa saker som rör en själv och som kanske bildar en liten skräck-känsla där nere i maggropen. Kanske blir även detta lilla inlägg det mest lästa?

Det är ju klart att människor blir rädda när de ser sånt här, precis som aktiesparare blir rädda av att det kommer en dålig rapport. SÄLJ! Nu kommer vargen. Och ingen vill väl stå kvar själv när vargen kommer?

Lyssnade på min favoritpodd i morse, 25 minuter, där Mikael Syding pratade om att hans teori är att räntan kommer fortsätta vara låg 5-10 år till. Micke har ju haft fel tidigare men även rätt tidigare. Hur räntan egentligen kommer att te sig beror på så mycket mer än vad som ligger inom Sveriges gränser.

Här är avsnittet om du vill lyssna på det direkt (jag är inte sponsrad). Det är ett extremt bra avsnitt som berör många av oss: ska man köpa bostad?

 

 

Sedan är det just detta med att binda bostadslån. Varför gör folk det egentligen? Har man inte ekonomi nog att klara en höjning av räntan så ska man inte ens ta ett lån enligt min mening.

Hade det Inte varit så att banken i slutändan tjänar på att du binder ditt bolån, ja då hade en sådant alternativ inte funnits. Nej, jag står fast vid att bundet bolån inte är något för mig.

Däremot tycker jag att du ska förbereda dig inför en räntehöjning om det nu faktiskt är så att vargen kommer. Gör det däremot inte genom att binda ditt lån till någon icke förhandlad ränta. Lägg i stället av lite pengar varje månad i en billig Indexfond som du kan ta av när väl räntorna börjar stiga.

Det är i alla fall mitt råd, men som vanligt är det alltid upp till dig att känna efter hur du vill göra.

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x