Investerar-SM är i full gång och på Twitter pratas det flitigt om just detta. Det här är en tävling där vem som helst kan delta för att mäta sina kunskaper inom just aktiehandel. Du får en fiktiv portfölj att handla med, vilket innebär att du inte behöver satsa dina egna slantar.

Tävlingen är gratis att vara med i och faktum är att även Kronan till Miljonen skapat sin profil på investerar-sm.com. Men mer än så har det tyvärr inte blivit. Jobbet och bloggen tillsammans med familjeärenden har tagit upp all tid och jag har helt enkelt fått prioritera.

Visst är det här en rolig grej, helt klart! Tyvärr så känns det som att den risk du bör ta för att vinna ska vara väldigt stor. Alla vet vi att mindre bolag har potential att växa snabbare under kortare tid än större och det är väl just sådana bolag tävlande bör sikta på för att ha en chans. Tävlingen pågår enbart till 13:e oktober.

Därigenom faller tävlingen lite utanför mitt perspektiv då jag gärna fokuserar på större bolag som växer stabilt men långsamt och som levererar fin utdelningstillväxt. Å andra sidan hade det varit roligt att ”leka runt lite” 🙂

Problemet blir väl bara om det går sjukt bra och man får blodad tand. Kanske blir det så att man vill få sina riktiga pengar att växa lika fort om tävlingen går i positiv riktning?

Någon som lyckats bra ( och faktiskt riktigt bra) är min bloggkollega Sparaklokt som just nu ligger etta bland Twitterprofilerna. Stort grattis!

 

Är ni med i Investerar-SM, eller håller ni er till den riktiga handeln?

 

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x