Jag måste vara ärlig och säga att det kändes lite sådär att bli utan tilldelning i Climeon. Hade läst och åter läst om denna IPO och till slut bestämt mig att teckna upp mig för 320 aktier (minsta möjliga)

Aktien steg rejält initialt och det hade blivit en rätt hygglig slant om jag sålt av allt direkt vid öppning. Oftast får man hoppas på tur när det handlar om tilldelning, och den här gången singlade kronan slanten på fel sida.

Indentive

En annan IPO som jag nyligen fått upp ögonen för är Indentive. Det är ett snabbväxande techbolag med inriktning Internet of Things. Deras mål och strävan är att skapa ännu mer nytta av teknikens fina möjligheter.

Indentive ligger bakom plattformen Connective vars syfte är att att binda samman uppkopplade enheter och på så vis skapa tjänster som kan förbättra vår levnadsstandard. So far so good, right?

Exempelvis kan Connective bidra till ett smartare hem genom att stänga av larmet automatiskt när du kommer hem. Du kan även få notiser om det uppstått en läcka där hemma eller om du glömt låsa dörren.

– När vi är ute och presenterar vår affärsidé så brukar vi få höra kommentarer som att ”det här vill jag ha” och ”det är det här som vi har väntat på”. Det tror jag säger mycket om vår potential.

meddelar VD Lars-Thomas Rasmussen

Konkurrensen inom det här området är givetvis stenhård, vilket den långsiktiga bör ha i åtanke. På kort sikt tror jag att erbjudandet kan bli övertecknar då 41% av tilldelningen redan är utlovad. Resterande 59% får andra ”slåss om”. Men det är som sagt min gissning.

Till alla som är intresserade är det självklart vettigt att läsa på och ett förslag om hur du kan börja är att se denna video:

 

Units?

Ja som du ser köper du inte direkt aktier i denna IPO utan units.

I det här fallet ger en unit för 18 kr:

  • 1 B aktie
  • och 5 stycken teckningsoptioner

5 st Teckningsoptionerna kan sedan bytas mot ytterligare 1 B aktie till ett pris av 22 kr. Dessa teckningsoptioner kan enbart bytas in mellan perioden 1-30 november 2018.

 

 

Säkra pengar eller ej?

Många anser att majoriteten av IPO:er är säkra pengar då potentialen för överteckning är stor. Trots att mycket av detta erbjudande redan är upptäckt är det allt annat än säkert och jag skulle rekommendera att du läser igenom prospektet med särskilt fokus under rubriken ”Risker”.

För ett halvår sedan var det mycket snack om att den otroliga hetsen kring IPO:er inte skulle hålla i sig särskilt länge till. Nu står vi här och hetsen är fortfarande lika stor. Alla verkar vilja ha sin tilldelning.

Det här är inget bolag som jag skulle vilja äga långsiktigt då jag är rätt oinsatt inom området Internet of Things. Mitt hem har fortfarande vanliga tryckknappar för lysen och jag använder en vanlig nyckel för att låsa om mig. Så vill ni göra inbrott är mitt hem det rätta!

 

0
Kommentera gärna :)x
()
x