För en tid sedan skrev jag lite om en ny IPO, nämligen Indentive som var på väg in i börsen. Jag fick ingen tilldelning, men kanske var det lika bra? Jag har i alla fall bestämt mig för vad jag inte ska hålla på med. Det här inlägget innehåller även tips från en känd bloggkollega, nämligen Aktiepappa.

 

2017 blev helt galet

2017 skulle man kunna sammanfatta som blockchain och börsintroduktionernas år. Totalt sett fick vi 1 624 nya bolag till börsen, en siffra som är 49% högre än 2016. Vi har aldrig sett ett sånt här år sedan 2007.

Det är nog fler än jag som funderat kring att gå in i någon spännande IPO. Trixet har varit att man vill se till att det man går in i blir övertecknade och sedan dra en snabb exit när kursen sticker iväg uppåt första dagen.

Sounds easy, right?

Det har länge setts som ”gratis pengar” och jag minns att många redan under 2016 pratade om att IPO-haussen hade nått sin topp och att det snart var över. Jag vet inte, men än i 2018 har jag inte sett en toppen.

 

Indentive gick väl sådär

Såhär såg min utvalda bild till inlägget om Indentive ut för ett tag sedan. För att vara lite efterklok hade jag nog kunnat välja en lite annorlunda text.

 

Kursen har väl inte gått jättebra efter introduktionen, men nu här senast tycks kursen ha fått ett litet uppsving. I ärlighetens namn trodde jag att fler skulle tycka att det här caset var galet intressant, men jag hade tydligen fel. Bolaget såg riktigt välskött ut och det här med Internet-of-things är ju verkligen på tapeten just nu.

 

Jag har i alla fall insett att det här med IPO:er inte är något som jag ska röra i ens med tång. Kan hända att ifall jag ser ett bolag som jag hört om tidigare och som jag väldigt gärna vill investera i så slänger jag in en slant, men det blir inga stora slantar. Troligtvis tar jag ingen snabb exit i bolaget heller.

Själv vill jag ha sega bolag som växer år efter år och som ökar sina vinster och expanderar samt även ger aktieägarna en större del av vinsten i form av utdelningar. Det är sådan jag är, hur tråkigt det än må låta.

Må det ta längre tid, men jag är i alla fall mycket mer trygg i mina investeringar. Dessutom har min resa gått helt kalas fram till nu, och vad är då anledningen att inte fortsätta?

 

En varm rekommendation kring IPO:er

När det kommer till just nykomlingar på börsen kan jag varm rekommendera min bloggkollega Aktiepappa. Han har satt ihop en lista där du får tips kring vad som kan vara värt att tänka på när du handlar med IPO:er. Här har ni den listan.

 

Skulle vara grymt kul att höra ifall ni investerat i någon IPO och hur det då gått för er.

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x