Jag fick nyligen en fråga kring hur jag som småsparare kan spara 2000 kr i min Tessinportfölj varje månad då fastighetsprojekten som Tessin släpper har en betydligt högre minimiinvestering än så. I det här inlägget tänkte jag svara på den frågan.

Som jag tidigare nämnt har jag redan ett avslutat projekt hos Tessin som jag vid årsskiftet fick återbetalt inklusive den ränta (avkastning) på min investering. Det var fantastiskt att få pengarna återbetalda och se att allt faktiskt fungerade klockrent längs hela vägen – från min spekulation i projektet, till själva investeringen och sedan återbetalningen.

Efter detta hittade ganska snabbt ett nytt projekt som jag valde att gå i. Minimiinvesteringen för det projektet var även där 50.000 kr. Den ränta som genererades från mitt förra projekt förde jag över till ett separat sparkonto (just nu hos Swedbank).

 

Vid årsskiftet beslutade jag mig även för att spara 2000 kr extra varje månad till Tessin. Dessa pengar sätter jag över till samma sparkonto dit räntan hamnade, och när summan växer sig tillräckligt stor så ser jag till att investera i ett nytt projekt.

Hur lång tid det tar att nå upp till summan för ett nytt investeringstillfälle beror på om jag väljer att investera i ett projekt som har minsta investeringen 20, 30 eller 50.000 kr.

Min tanke är att jag vill försöka lägga mig på den lästa investeringsgränsen för att på så vis få fler projekt att snurra och därigenom sprida riskerna. Jag är inte ensam att tänka så. I en undersökning från Tessin svarade 22,5% att de gärna ville investera en mindre summa än 50.000 kr vid varje investeringstillfälle.

I ett senare inlägg tänkte jag gå igenom hur den framtida avkastningen ser ut och presentera denna i en graf. Just den uträkningen blir ju lite speciell då jag inte automatiskt kan låta mina sparade 2000 kr/månad sättas i arbete direkt.

Till alla er som vill veta mer om Tessin så kan jag verkligen rekommendera att följa deras nyhetsbrev då du därigenom löpande får information om nya projekt som körs igång.

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Tessin. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Tessin inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen

Tänk på att aktieinvesteringar alltid innebär ett stort risktagande. Investera aldrig pengar i aktier som du inte är beredd att förlora. Kronan till Miljonen rekommenderar aldrig någon att köpa något utan på bloggen får du enbart följa mina egna tankar och val på vägen till 1 miljon kronor.

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x