Om du idag vill få en någorlunda avkastning som inte äts upp av inflationen så måste du titta bortom ett vanligt sparkonto. Korta och långa räntefonder är ett bra alternativ men personligen skulle jag nog lägga mina pengar i Fastighetsräntefonden som senaste året visat vart skåpet ska stå! Det är ett riktigt bra alternativ för dig som vill ta något lägre risk men samtidigt få lite bättre avkastning än räntefonderna.

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Tessin. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Tessin inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen

Tänk på att aktieinvesteringar alltid innebär ett stort risktagande. Investera aldrig pengar i aktier som du inte är beredd att förlora. Kronan till Miljonen rekommenderar aldrig någon att köpa något utan på bloggen får du enbart följa mina egna tankar och val på vägen till 1 miljon kronor.

Vad är Tessin?

Via Tessin kan du som privatperson enkelt investera i spännande fastighetsprojekt och få avkastning (ränta) på din investering. Fastighetsinvesteringar har historiskt sett varit ett prima alternativ att bygga en förmögenhet på.

Du väljer själv projekt via Tessins site, investerar dina pengar, och får sedan en årlig avkastning på ditt investerade belopp. När projektet är färdigt (normal löptid 1 år) betalas ditt insatta belopp + ränta ut till dig som investerare.

Tessin fungerar som en mellanhand mellan oss investerare och fastighetsutvecklarna och möjliggör denna typ av investering som tidigare varit svår för oss privatpersoner att ingå i utan tillräckligt med kapital.

Fastighetsräntefonden investerar uteslutande i fastighetsprojekten som förmedlas av Tessin. 2020 uppnådde fastighetsräntefonden en uppgång med 6,05% vilket var bäst av alla svenskregistrerade räntefonder i alla kategorier. Hatten av.

Tessin är nu Nordens största investeringsplattform för fastigheter med över 55 000 medlemmar. Det känns som väldigt länge sedan jag gick in i mitt första projekt där jag skeppade iväg 50 000 kr för att få avkastning. Enormt mycket pengar för mig på den tiden. Sedan dess har Tessin lanserat en hel del produkter varav fastighetsräntefonden är den senaste.

Jag kan inte säga att jag är någon expert på räntefonder. Självklart känner jag till skillnaden mellan långa och korta räntefonder men sedan kan jag inte avgöra vilka som är bäst. Kikar vi dock på de räntefonder som jag tidigare spanat in så är det kul att se hur Fastighetsräntefonden överpresterat dessa.

En favorit är Spiltan med sin Räntefond Sverige. Denna levererade 2,31% förra året medan Fastighetsräntefonden lyckades prestera 6,05%.

 

 

Ett annat känt varumärke är Länsförsäkringar Lång Räntefond. Denna klarade av exakt 2% föregående år

 

En nackdel är då att det inte är jättelätt att köpa in sig i fonden, i alla fall om du jämför med andra fonden. Scnariot påminner lite om att köpa aktier i Spiltan. Det är i stort sett dessa datum som du har att förhålla dig till:

 

Självklart hade det varit trevligt om det här kunde förenklas lite. Å andra sidan köper jag ju sällan mer än en gång i ett och samma bolag under en månad.

Jag har via Tessin fått en jättebra kontaktperson till räntefonden så jag tänkte inom kort ställa några frågor till honom om eventuella planer framöver. Själv tror jag att uppmärksamheten för fastighetsräntefonden hade varit ännu högre med lite enklare teckning då människan idag är lat i sin natur. Lovar att återkomma med mer info framöver.

Som vanligt rekommenderar jag att ha majoriteten av ditt sparande på börsen, och gärna då i bolag som tenderar att öka sin vinst och sin utdelning över tid. Däremot är det aldrig helt fel att ha en del av ditt sparande i en alternativ investering och därigenom sprida din risk ytterligare.

Såhär har jag valt att sprida mitt totala innehav av pengar idag:

 

1.8 5 votes
Article Rating
10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x