Hos Kameo slipper du den turbulens som ibland kan uppstå på börsen men får samtidigt en mycket mer förmånlig ränta än om du skulle sätta in pengarna i ett klassiskt sparkonto. Jag hittade nyligen en väldigt intressant graf som beskriver det här fenomenet klockrent!

 

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Kameo. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Kameo inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen.

En bra graf som beskriver Kameo

Jag tror att vi alla är rätt medvetna om att det stundtals kan vara riktigt tvära kast på börsen. Är du inte medveten om det så har du troligtvis sovit under en sten nu när Corona dragit över samtliga bolag på samtliga börser. För övrigt kanske det inte är helt fel att ligga under en sten i dessa tider för att inte göra något förhastat.

Du är troligtvis också medveten om att ett sparande på sparkonto, alternativt lågräntefond eller högräntefond är en rätt säker investering men som ger väldigt lite avkastning.

 

Ett mellanting

Om du söker ett mellanting så kan Crowdfunding vara något för dig. Där hjälper du företag att uppfylla sina projekt genom att låna ut pengar till dem. Därefter får du en ränta (avkastning) för den risk du tagit och storleken på räntan är starkt förknippad med riskklassen i själva projektet som du väljer.

Det som däremot gör Kameo extra intressant är att räntan du får inte betalas ut när projektet är klart, utan detta sker månadsvis. Amorteringen som företagen betalar tillbaka till dig kan dock komma antingen månadsvis, kvartalsvis eller när projektet är klart.

 

En krockkudde

Själv är jag medveten om att i stort sett ingenting slår börsen över tid. För den sakens skull har jag inte valt bort den här typen av investering och med handen på hjärtat känns det bra nu när vi troligtvis har den kraftigaste börsnedgången sedan andra världskriget.

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x