Igår fick jag ett samtal från ett helt vanligt 070-nummer. Nyfiken som jag alltid är så svarade jag och det visade sig vara från ett bolag som heter Fxgm. De kunde äntligen göra mig rik!

 

Fxgm

När samtal handlar om finans eller investeringar blir jag alltid intresserad och vill lyssna. Handlar samtalet om att sälja dammsugarpåsar eller matkassar så brukar jag lägga på relativt fort.

Det var lite intressant för personen jag pratade med i början var inte bra på svenska. Han ställde egentligen 2 frågor till mig:

Om jag investerat något tidigare

Om jag ville bli rik

Personen hörde nog rätt snabbt att jag inte var en sådan person som slänger på luren i örat och sa att jag skulle få prata med hans kollega.

Genast kom det en annan person i telefonen som var betydligt lättare att förstå – the senior broker.

Fick flashback från den här gamla finansfilmen ”The boiler room”, om någon sett den?

 

The deal

Jag ska göra en lång historia kort. Personen erbjöd mig att skapa ett konto där minsta insättningen enbart var 2000 kr. Efter det skulle jag få en kurs om hur jag kan handla valutor som ett komplement till mina långsiktiga investeringar.

Den här Kursen skulle ge mig gedigen kunskap och få mig att kunna börja tjäna pengar direkt. Jag skulle korta om jag tror att en valuta ska gå ner mot en annan, och köpa om jag insåg att motsatsen skulle ske. So far so good…

Det som störde mig var att bolaget tar ut en andel av den vinst (avkastning) som jag erhåller. Plus då att jag ska skatta 30% på detta. Alla vet vi avgifters inverkan i det långa loppet.

OM inte det var nog så skulle även en extra avgift tas ut om jag lämnade en position öppen över natten.

”Jag har alltid mina positioner öppna under natten”, tänkte jag.

Kursen var däremot gratis, tack och lov.

Jag sa till honom att det här var skit och att han inte borde fortsätta sälja dyngan. Sedan lade jag på när han fortsatte argumentera.

Alltså allvarligt, vem tusan tycker att det här är en bra deal? Troligtvis de som inte vet bättre och som enbart vill bli rika snabbt.

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x