Från den absoluta toppen har Bitcoin nu sjunkit med 44,2% enligt min egen beräkning. Visst, det är mycket, men Bitcoin har varit en investeringssaga utöver det vanliga som gjort många fattiga rika, och många rika ännu rikare. Kikar vi historiskt så är det här och nu vi ska gå in. Men återupprepas historian?

Bild från https://www.coindesk.com/price/bitcoin

 

Tillbaka i 2017 gjorde jag faktiskt en röstning om hur många läsare som äger Bitcoin. Det var ändå 1/3 som faktiskt äger Bitcoin, vilket jag tycker var mycket. Idag är säkert den siffran ännu högre

 

Även om mycket tyder på att det skulle kunna vara ett bra köpläge i Bitcoin nu så finns det inget som säger det. Är man däremot fast besluten om Bitcoins fantastiska framtid så är det givetvis bättre att köpa nu än i april, men det är allt jag tyvärr kan säga.

Bert Karlsson har också lite att säga om Bitcoin. Enligt han själv så är det en ren bluff. Den bluffen har uppenbarligen gjort många rika:

 

Jag är inte helt säker men jag antar han syftar till denna artikel om kvinnan som blivit lurad på 3,6 miljoner

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/inger-blev-lurad-pa-3-6-miljoner-nu-ar-hennes-bedragare-gripen

Sedan är det intressant hur någon med så lång livserfarenhet faktiskt går med på att låna pengar för att köpa den här typen av valuta. Visst är det tråkigt, men kanske var det på tiden att hon fick lära sig läxan. Bättre sent än aldrig antar jag.

Återigen ser jag många potentiella fördelar med cryptovalutor men jag har aldrig investeratdå jag aldrig ägt eller kommer äga valutor eller ren råvara. Så är i alla fall min investeringsfilosofi idag men självklart kan även den ändras.

För er som är intresserade av att veta mer kan jag verkligen rekommendera ett poddavsnitt där i alla fall jag fick svar på många frågor. Vill man veta mer generellt om Bitcoin och andra inom kategorin crypto så är det här verkligen intervjun att lyssna på. Pedagogiskt och mycket intressant är min sammanfattning.

 

 

Jag kan också rekommendera en site som väldigt väl förklarar vad kryptovalutor är för något. Besök http://kryptobull.se/  

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x