Jag har fått en fråga kring varför jag väljer Tessin och Lendify som alternativa investeringsmetoder så i det här inlägget tänkte jag ta upp 5 starka anledningar till varför jag valt Tessin som plattform.

 

Vad är Tessin?

Tessin är en tjänst för dig som vill placera ditt kapital direkt i fastigheter, utan krångliga avgiftsstrukturer och mellanhänder. På Tessin kan du som investerare, genom att gå ihop med andra, investera i projekt de vill förverkligade och samtidigt få en bra avkastning på ditt kapital.

5 anledningar

Här är de 5 primära skälen till varför jag litar på att Tessin kommer att fortsätta hjälpa mig på min resa mot 1 miljon kronor, och sedan vidare.

God avkastning

Tessin ger idag mellan 9-13% i avkastning på sina projekt. Jag tycker att det här är suveränt, speciellt med tanke på dagens ränteläge där du knappt får någon ränta alls för att ha pengarna på ett hederligt sparkonto.

Mitt första projekt (som jag nu fått återbelt) hade en avkstning på mellan 10 – 11.5% och även om avkastningen jag fick låg på den nedre gränsen så blev jag riktigt nöjd.

Här vill jag även påpeka att skatt tillkommer på avkastningen.

Smidigt!

Det är verkligen superlätt att investera hos Tessin rent praktiskt. Det gör att du i stället kan ta tid och läsa på kring projekten. När du väl valt går själva processen fantastiskt bra och du får bra instruktioner kring hur du ska göra.

Visst hade man kunnat göra det ännu mer smidigt genom direktinsättning på deras sida i stället för att betala manuellt till själva projektägaren, men det finns säkert någon teknisk förklaring bakom det här.

När du väl har investerat i ett projekt får du information om hur projektet går via mail. Tycker att det är spännande att se hur projektet utvecklar sig över tid.

Tessins filtreringsprocess

 

När det kommer till risk är det viktigaste att komma ihåg att du måste bilda en egen uppfattning om de projekt som du är intresserad att investera i. Tessin ger inga garantier men har så klart ett eget intresse att projekten på plattformen lyckas då dom vill att användarna skall investera i flera olika projekt. Min uppfattning är att det material man får tillgång till när man investerar är utförligt och möjligheten att ställa frågor direkt projektägaren ger en möjlighet att reda ut alla frågetecken.
En annan viktig del är att projektägaren själva tvingas gå in med kapital s.k. pilotskola. Suveränt! Varför skall vi tro på projektet om inte utvecklarna själva gör det?

Det har gått väldigt bra för Tessins projekt hitintills. De projekt som startats har avslutats och utbetalning har skett.

Glöm dock aldrig att läsa om projekten själv! Precis som när det kommer till vanlig hederligt aktieägande.

 

Pålitlig ledning och vision

Det är väl inte precis så att jag svänger förbi Tessins kontor om dagarna och dricker kaffe där precis. Däremot tycker jag att jag fått en positiv bild av ledningen främst med tanke på det samarbete som de har med Kronan till Miljonen.

Visionen som Tessin har verkar stabil och det känns verkligen som att bolaget vill växa och bli ännu större. Det är ju självklart bra även för oss investerare.

Nästan som utdelningar

Jag gillar verkligen att få avkastningen direkt i handen och själv kunna välja hur jag vill återinvestera den. Kanske väljer du att återinvestera det investerade beloppet men att investera avkastningen i något annat?

Om du investerar i ett bolag utan utdelning hoppas du på att bolaget är värt mer när du köper det än när du säljer det.

Kommer i nästa inlägg skriva kring hur jag återinvesterar min utdelning hos Tessin och hur jag har beräknat avkastningen på 25 år.

Mitt starka tips är att du ser till att följa Tessins nyhetsbrev och registrera ditt konto hos dem. På så vis går du inte miste om de spännande projekten som kommer ut.

Jag fortsätter min resa hos Tessin och kommer genom min blogg titt som tätt raportera kring hur det går.

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x