Under senaste tiden har jag successivt köpt på mig mer Castellum. Tog för en tid sedan ett beslut att det här kommer vara ett av mina kärninnehav och aktien väger just nu rätt tungt i min nuvarande portfölj. På senare dagar har kursen sjunkit rätt kraftigt, varav jag passar på att successivt köpa på mig mer och mer, bland annat från mina pengar sedan fond-försäljningen.

screenshot_7

Castellum har en rad med intressanta projekt som jag tror kommer att prestera lysande framöver och framtiden ser verkligen ljus ut. Vill man läsa mer om projekten går finns de på under Investor Relations på deras sida.

screenshot_4

 

Det som jag tycker är mest intressant är däremot utdelningen som inte tyckts sänkts på bra många år. En positiv trend till höjda utdelningar är det jag ser extra positivt på och som på 10-20 års sikt kommer generera ett bra kassaflöde.

screenshot_5

 

Citerar Marcus Hernberg från sin sida om stabila utdelningsbolag

Castellum –18 (19) utdelningshöjningar på raken
Fastighetsbolaget är det enda på Stockholmsbörsen som hittills alltid haft och höjt utdelningen sedan dess börsintroduktion (undantaget vissa nyintroducerade bolag som bara hållit på ett fåtal år).

Bolaget börjar nu knappa in på mitt allra största bolag som är HM, men ser mycket hellre att Castellum skjuter ner HM snarare än tvärt om.

0
Kommentera gärna :)x
()
x