Igår var det dags att sälja mina sista aktier i gamingbolaget Paradox. Resan har varit enorm och avkastningen likaså. Nu är dock resan över för min del.

Jag har genom åren skrivit mycket om Paradox. Hur fint bolaget är och hur väl jag ställer mig till bolagets ledning.

Igår presenterade Paradox sin årsrapport och den var riktigt stark. Aktien var upp över 4% och där sålde jag resterande aktier. Det var inte så mycket jag hade kvar då jag sålt i omgångar, men 9000 kr blev det som jag nu kan återinvestera.

Har insett mer och mer att Paradox kanske inte är ett bolag som platsar i min portfölj. Utdelningen ligger kvar på 1 kr/aktie och denna har man inte höjt sedan man införde utdelning.  Direktavkastningen är nu 0,5%.

Det finns få bolag inom gaming som är attraktiva utdelningsbolag, men det är nog för att man fokuserar så pass mycket på tillväxt och vill använda alla pengar till det.

För pengarna funderar jag i stället på att köpa den finska försäkringsjätten Sampo vars trend nu pekar uppåt och utdelningen precis höjdes. Där är direktavkastningen över 6% och utdelningshistoriken är riktigt god. I sådana fall köper jag det i mitt KF.

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x