Så… efter mycket tänkande hit och dit har jag nu lagt in en säljorder på två av mina bolag, Ratos och Ericsson.

”Varför?”, kanske många funderar. Kan säga som så att det här inte var något lätt val för mig och det är väl ännu inte skrivet i sten att ordern går igenom. Vill även passa på att tillägga att det här är två bolag som länge legat på den osäkra kanten i min portfölj.

Bägge bolagen har haft det tufft och jag börjar bli less på att inte se någon vinst inom kommande framtid. Ett bolag ska visa vinst på ett långt perspektiv är ju ett av mina kriterier och är det så att detta inte uppfylls så råder det egentligen inga tvivel på att jag ska sälja. Finns ju risk att utdelningen sänks framöver men det finns samtidigt chans att bolagen börjar visa vinst. Blir lite som att försöka se in i kristallkulan.

Jag skulle vilja känna ett enormt YEAH! när kursen till bolagen går ner, men så är inte fallet. I stället fylls bara min mage av ännu mer olust J Nu är dock ordern lagd och det ska bli spännande att se om bolagen försvinner ur portföljen.

Vill även tillägga att jag strävar efter att aldrig sälja bolag, men här i uppstartsfasen kommer det nog bli en del sälj för att ”hitta det rätta” så att säga.

 


Uppdatering 09:30

Då var bägge ordrarna igenom och Ratos och Ericsson finns inte längre i portföljen. -680 kr blev det i totalen, dock en hel del kunskap som jag kommer att applicera framöver.

0
Kommentera gärna :)x
()
x