Livet efter det jag blivit miljonär har tuggat vidare i vanlig ordning. Egentligen har miljonen inte inneburit så mycket förändring för mig, mer än lite sköna känslor nu och då när tanken på denna achievement plötsligt slagit mig. Nu är jag över 15% till nästa miljon och fortfarande har det inte blivit något kalas! Varför då?

Till alla nya läsare kan jag meddela att jag alltid förespråkar att du ska fira dina framgångar. Jag föredrar hellre att vänta med kalasandet tills man har någon personlig framgång att fira. Givetvis behöver det inte handla om pengar, utan det kan vara vad som helst.

Jag har tidigare gjort så att jag skrivit ett separat inlägg varje gång jag uppnått ett ekonomiskt mål. Dessa har jag sett till att uppdatera under dagen så att ni fått lite mer insikt om hur jag lever och har det om dagarna

Här är inlägger från när jag firade 50% till miljonen:

50% festen

 

Här är inlägget från 75% festen tillsammans med Fridag hela veckan

75% festen

 

Men det roligaste med att vara miljonär är helt klart att du har en rejäl bas till kassako som genererar avkastning. Känslan av frihet är rätt stor varje månad som portföljen genererar en totalavkastning (kursutveckling + utdelning) som motsvarar en månadslön.

Såhär ser min fördelning av mitt investerade kapital ut:

Avanza 999 800 kr
Tessin 86 825 kr
Lendify 65 229 kr
Kameo 12 129 kr
Summa 1 163 983 kr

Förutom detta har jag en buffert också som inte är allt för stor. Tanken jag har är faktiskt att vara fullinvesterad hela tiden. Tycker att det är enklaste strategin att följa och det kan omöjligt gå fel om man har lång tidshorisont.

Nästa stora mål är helt klart att försöka få 1 miljon i enbart min aktiedepå (ISK/KF) hos Avanza.

Det har helt enkelt inte funnits något bra tillfälle att fira miljonmålet dessvärre. Men det där är ju mitt fel också. Jag nöjer mig inte bara att ta en flaska rödvin på kvällen och känna lugnet för att fira (som jag faktiskt såg en på Twitter göra för att fira miljonen).

Detta inlägg var helt enkelt bara en enkel uppdatering om läget och att jag inte glömt bort detta. Sedan är risken stor att andra miljonen hinner trilla in innan kalaset blir av. I alla fall om börsen fortsätter gå såhär 😀

0 0 vote
Article Rating
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x