Först och främst. Säger man ”10 stycken nya ordrar” eller ”10 stycken nya order”? Avanza verkar använda ordet order till singular och plural, men det råder definitivt olika skolor här.

Nu till allvaret. Har varit bortrest hela dagen och sitter nu på ett hotellrum för att dokumentera lite på bloggen. Därigenom har jag varit väldigt inaktiv på börsen under dagen, vilket var synd då jag tycker att det dykt upp en hel del fina köplägen.

Som tur är kan man lägga in lite köporder hos Avanza. Dessa landar under rubriken Aktuella köporder (notera ordet) nedanför din depå. Idag blev det några sådana och normalt lägger jag in samma kurs som vid stängning, i hopp om att få del av kakan dagen efter.

 

Det här är lite roligt. När jag var ny på börsen förstod jag aldrig varför det ibland stod en kurs när jag skulle köpa aktier, och ibland inte.

 

Anledningen var då givetvis att börsen vid det här laget var stängd, annars står alltid den aktuella kursen inskriven. Tar man den blir det avslut direkt. Vissa vet jag lägger någon krona lägre och hoppas på att få igenom den under dagen, men så brukar inte jag jobba.

Alla aktier jag lade in en order på har haft en tuff dag.

  • Cloetta förlorade sitt Coop avtal nu när matkedjan i 2018 ska införa sitt egna lösgodiskoncept.
  • SEB vandrade neråt efter bland annat en nyhet att banken fått mindre avtal med bostadsutvecklare.
  • Akelius Preferensaktie var också ner rejält idag. Varför har jag inte satt mig in i ännu…

Samtliga tråkiga nyheter tycker jag är av mindre rang och inget som påverkar min syn på bolagen under lång sikt.

Imorgon får vi se om alla köpen går igenom 🙂

 

Utdelningsökning

Dessa köp genererar följande positiva effekt till min utdelningsmaskin:

Bolag Utd/År Antal nya aktier Ökad utdelning / år
Cloetta 0,75 20 15
SEB 5,5 5 27,5
Akelius 20 3 60
Saltängen 9,8 4 39,2
Totalt 141,7 kr

 

141,7 kr per år alltså? Det är ändå inte fy skam. Dessa växer ju också år för år då jag återinvesterar utdelningarna och får maskineriet att tuffa på fortare och fortare.

 

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x