Som ni säkert redan lagt märke till så har jag ju rätt saftigt med investmentbolag i min portfölj. Tycker att det är ett lättsamt sätt att få en bra spridning mellan bolag då ett investmentbolag är en samling av andra bolag. Idag var det då dags för Industrivärden att leverera sin rapport och jag är riktigt nöjd faktiskt.

Dock är aktien enbart upp 0,11% i skrivandets stund.

Lite kuriosa är att jag till för bara några månader sedan trodde att bolaget hette IndustrivärlDen och inte Industrivärden. Alltså som en värld fylld med industri.

Min resa i bolaget har verkligen varit fantastisk och aktien fortsätter att stiga. Jag köper kontinuerligt i bolaget men väljer att fylla på extra under tyngre perioder. På så vis får jag ta del av både uppgångarna men också passa på att snitta ner mig under tyngre perioder.

 

Bolagets substansvärde (alltså det egna kapitalet / antal aktier) ökade med 13,7 miljarder och det är ingen liten hög med pengar mina damer och herrar.

För att krydda på cirkusföreställningen ytterligare höjdes utdelningen från 5 kr till 5,25 kr/aktie. Nu får vi komma ihåg att detta bara är ett förslag från styrelsen, men har jag fattat saken rätt är det väldigt sällan det förslaget inte klubbas igenom.

Utdelningsmässigt har Industrivärden varit rätt hyggliga. Utdelningen har väl inte höjts så mycket men samtidigt varit stabil under många år.

Ovanstående graf är hämtad från borsdata.se

 

Jag har inte valt att köpa mer aktier i bolaget idag utan avvaktar lite då det finns mycket annat som jag vill öka i just nu.

 

Är ni ägare i Industrivärden?

Planerar ni på att öka eller har ni redan ökat?


Ytterligare Off-Topic: Lite positiv läsning för oss som äger Novo Nordisk är att aktien idag lyfte drygt 2%, vilket känns bra efter en rätt tung period. Då jag ökade precis efter vinstvarningen reducerades min negativa avkastning rätt rejält.

Ska försöka sammanfatta ett inlägg varför jag fortfarande äger Novo här framöver.

Ha en fantastisk fortsatt torsdag!

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x