Så kom då äntligen dagen då min aktieportfölj slagit över 1 miljon kr hos Avanza. Räknar jag ihop alla mina påsar så vet ni att jag varit miljonär sedan september i år, men det här är första gången då min rena aktiedepå seglat över 1 miljon kronor.

 

Som jag nämnde var det alltså 3 månader sedan som jag titulerade mig själv som miljonär och därav blev mitt första stora mål uppnått. När det kommer till vad jag inkluderar i portföljen så är det alla mina investeringar, exklusive boende som vissa ser som en investering.

Redan nu är jag 20% in på nästa miljon och här är hur värdet av investeringarna utvecklats sedan jag började blogga på kronantillmiljonen.se. Varje stapel är en månad. Märk väl att detta inkluderar även det jag satt in som nysparande i portföljen.

 

Fördelning av portföljen

När man kikar på portföljen i helhet så ser vi att den är distribuerad på följande vis. Det man bör notera är då att själva aktieportföljen är den absolut största.

Så lite likvida medel?!

Likvida medel är antalet kronor som jag har redo att investera, alltså pengar som jag ej har i aktier. Många brukar kalla detta för Krigskassa. Märk väl att det är stor skillnad mellan en Buffert och en Krigskassa då en buffert ska täcka oförutsedda utgifter och inget annat.

Jag bestämde mig rätt tidigt för att alltid vara fullinvesterad. Den enda del som jag har i korgen Likvida Medel är det månadssparande som jag ännu inte hunnit placera.

Det är en enkel och trevlig strategi som innebär att jag varje månad ser till att köpa upp det jag kan spara. På så vis slipper jag oroa mig om börsen går upp eller ner – jag investerar alltid oavsett.

 

0 0 vote
Article Rating
24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x