Jag har cyklat till jobbet ända sedan jag började min miljonresa. Förutom att det är #sparadkrona så ger det mig även tid att lyssna på poddar och reflektera över nyttiga saker. En sak jag reflekterat över är hur otroligt stor skillnad det är mellan cyklister en måndag och en fredag.

 

 

“Gävle, flytta aldrig till Gävle”

På väg till jobbet möter jag andra cyklister som troligtvis är på väg till sina jobb . Saken är den att humöret på dessa verkar svänga kraftigt beroende på vilken veckodag det är. Dessutom slår det sällan fel.

När det är måndag morgon befinner sig cyklisterna i sin egna lilla bubbla. Oftast är det inga glada miner och det verkar nästan som att ett grått regnmoln följer efter varje cyklist. Man stirrar ner i backen framför sig och själva cyklingen går i långsamt tempo.

När det är fredag, då är det en helt annan stämning på samma cyklister. Raka ryggar, glada miner, pigga ben som skjuter cykelns pedaler nedåt. Oftast kan jag dessutom se någon som mimar friskt till låten som just nu spelas i deras hörlurar.

 

Vart vill jag egentligen komma?

Problemet för många är att de aldrig erkänner för sig själv eller andra vad man vill och inte vill med livet. Får du frågan om du mår bra borde du svara “ja men det rullar på”, och får du frågan hur det går på jobbet borde du svara “Jo men det går fin-fint! Jag trivs…”

Allt jag menar är att verkligheten kanske inte är så. Själv insåg jag det här för 4 år sedan när jag satte över min första hundralapp hos Avanza.

  • Jag insåg att jag inte är lika glad på måndagar som på fredagar när helgen är i antågande.
  • Jag insåg att jag inte vill jobba fram till 75, som säkert är pensionsåldern när det väl blir dags för mig
  • Jag insåg att jag hellre vill bestämma över min egna tid.

Missförstå mig inte. Jag vantrivs inte på mitt jobb. Verkligen inte. Men skulle jag få välja så hade jag hellre tagit min månadslön jag har idag och fått bestämma helt själv vad jag vill göra på min fritid.

 

Troligtvis är det så att cyklisterna jag möter på måndag inte kämpar för att bli ekonomiskt fri. För ska vi vara ärliga mot varandra är vi en liten skara av majoriteten som faktiskt vågat ta det steget.

0 0 vote
Article Rating
9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x