Jag tror större delen av Sverige redan upplevt en start på sommaren som varit bättre än hela sommarperioden 2017. Själv bestämde jag mig för att inte låta det fina vädret gå till spillo och tog därigenom ledigt från jobbet.

Det är egentligen dagar som dessa då jag sakta men säkert inser att det hade varit rätt skönt att kunna styra mer över sin egen tid. Däremot finns det inte så mycket utrymme till det med enstaka 25 semesterdagar per år. Det ska räcka till själva sommaren, några dagar vid jul och sedan är det slut.

Då det är 250 arbetsdagar under 2018 så är det lätt att inse att dessa 25 dagar är väldigt få till antalet…

 

Nu är klockan 07:35 på tisdag när jag skriver det här och jag är precis på väg till jobbet. På ett sätt känns det lite tungt, speciellt med tanke på att dagens väder kommer bli minst lika bra och mitt jobb består av kontorssittande 8 timmar i följd.

Jag räknade lite och idag har jag en årsinkomst på 294 216 kr netto (efter skatt). Om jag nu skulle uppnå mitt mål med 16.000 kr i utdelning i år så skulle detta motsvara 5,4% av min totala årsinkomst. Vi skulle kunna kalla detta för frihetskvot.

Det låter kanske inte mycket, men då ska man komma ihåg att jag  precis börjat min investeringsresa. Dessutom, även om resan må gå upp och ner så har vi bevis på att det bara går fortare och fortare ju längre vi kommer.

 

Vidare skulle dessa 5,4% på 250 arbetsdagar innebära 13,5 arbetsdagars extra semester. Jag kan alltså ta ledigt 13 och en halv dag extra om året utan att det påverkar min totala inkomst. Det är ju för tusan över en halv semesterperiod!

När man tänker i de termerna inser man snabbt hur fruktansvärt stor effekt sparande faktiskt har.

Med det sagt kanske jag ändå skippar att cykla iväg till jobbet idag ^.^

 

14
0
Kommentera gärna :)x
()
x