Sommaren har dragit förbi men för det slutar inte utdelningarna trilla in. För ett par dagar sedan reflekterade jag över hur utdelningarna egentligen står i relation till mina boendekostnader och såhär blev resultatet. 

När det kommer till sparande så spelar det egentligen ingen roll om dina drömmar är att bli ekonomiskt fri eller om du vill få en extra semester varje år. Det viktiga är att du fortsätter spara, investera och att du låter pengarna fortsätta jobba. Då kommer du uppnå resultat.

Ett mål jag har är att låta utdelningarna från min aktieportfölj täcka årets alla hyror. Vid starten på min resa kändes det nästan som en omöjlighet, men när jag sedan utdelningarna täckte upp 1 hel månadshyra kändes det desto mer hoppfullt.

Idag betalar jag ca 2200 kr i hyra inklusive uppvärmning men exklusive hushållsel och försäkring. Då bor jag i en bostadsrätt utan belåning och sambo KTM betalar hälften av hyran. Bredbandet är inkluderat och även parkering på 80 kr i månaden.

Just nu är mitt utdelningsmål för året 16.000 kr. En summa som jag helt klart kommer att uppnå¨med god marginal. Om jag då kör uträkningen 16.000 / 2200 (hyran) så blir det lite drygt 7 månader. Med andra ord lite över halva året.  Då har jag Inte räknat bort den skatt jag betalar för mitt innehav.

Till det här vill jag också poängtera att det enligt utdelningsfilosofin bör gå fortare och fortare för varje år som går att bygga upp din rikedom. Detta tack vare 2 viktiga antaganden:

  • De bolag jag investerar i tenderar att höja utdelningen för varje år. Alla aktier jag köpt åren innan får en boost.
  • Du köper nya aktier för den utdelning du får. Varje år blir utdelningen större och du kan köpa ännu mer.

Nästa år kommer jag helt klart få 1 månadslön efter skatt i utdelning, vilket känns grymt!

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x