Idag är det då ”äntligen” fredag. Dagen som många gått och väntat på sedan måndag. Det är på helgen vi kan leva på riktigt i full frihet och det enda som egentligen stoppar oss är den sena söndagskvällen. Eller, hur är det nu?

Jag bestämde mig ganska tidigt i 2015 att jag nog inte skulle vilja jobba 8 timmar per dag + övertid fram till dess att jag fyller 65. Det var i samband med att jag börjat läsa  Miljonär innan 30.

 

Livet börjar efter pensionen?

Pappa sa alltid till mig efter det att han gått i Pension:

KTM, det är ju faktiskt nu efter det jag gått i pension som livet verkligen börjat”

Ja, han sa ju då givetvis inte KTM utan mitt namn. Nu finns det säkert många av er som antyder ”Men, om det faktiskt var så skulle han ju bytt jobb bra mycket tidigare då han uppenbarligen inte kan ha trivts till 110%”.

Riktigt så enkelt är det däremot inte. Pappa älskade sitt jobb och brann för det. Däremot brann han lite för mycket och jag tror att han tog ut sig själv utan att veta om det. När han sedan gick i pension öppnades en ny värld och han insåg vad frihet faktiskt ger en.

Min största dröm är egentligen att starta ett litet eget företag, troligtvis inriktat mot spelutveckling.

Fatta så skönt att:

vakna upp på morgonen,

ta en lååång yoga,

äta en frukost (kanske ute i friska luften),

sätta sig ner och blogga lite

och sedan programmera på ett spännande projekt, helt utan ekonomiskt tvång.

att inte riktigt veta hur ens fulla dag kommer se ut

 

Säg alltid att du trivs utåt!

Jag blir rädd för alla de som idag säger att de stormtrivs på sitt jobb och aldrig skulle vilja byta en enda dag mot en dag i frihet. Är det så att dessa personer verkligen, fullt ut, tror på det här med heder och samvete så kan jag inte annat än hälsa ”GRATTIS”.

Tyvärr är det nog så att många av dessa personer inte alls trivs helhjärtat. Vi lärt oss att vi alltid ska svara positivt till frågan om hur vi trivs. För har vi inte det bra i vardagen så är vi misslyckade, så enkelt är det. Vantrivs inuti men säg alltid att du trivs utåt, är dagens samhälle i ett nötskal.

 

Att göra det du vill när du vill

Själv vill jag vara ärlig mot er och säga att jag har dagar där jag hellre skulle vilja göra något helt annat. Kanske något helt crazy som att ta bilen och resa till Kebnekaise för att bestiga det.

Visst kan man göra sådant på helgerna, det råder det inga tvivel om. Samtidigt vill jag ha möjligheten att göra detta precis när jag vill, det är väl den stora skillnaden.

Till det här inlägget skulle jag vilja passa på att rekommendera en läsvärd artikel som nyligen skrivits och som handlar just om Vägen till ekonomiskt oberoende

 

SÅ! Äntligen Fredag! Vare sig du längtar efter att gå till jobbet på måndag eller inte.

Det här inlägget tillägnar jag min fantastiska far som lärt mig så galet mycket, mannen som bland annat insåg att frihet kanske är bättre än vad vi någonsin anat.

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x