Läste sent igår att Warren Buffett sålt ett rejält knippe aktier i det amerikanska bolaget IBM. Bolaget har sedan 2016 varit ett innehav i Warrens egna Berkshire Hathaway men nu erkänner Warren att han tydligen tänkt lite galet.

Värt att notera är att hela innehavet inte säljs utan ”enbart” 17 miljoner aktier. Det motsvarar ca. 2 540 820 000då dagens kurs står i 149,46$ per aktie, och det är väldigt mycket pengar.

Samtidigt låter det som att Warren ökar sitt innehav i Apple. Om det gör att ni som sitter på Apple kan känna er tryggare och mer framtidssäkra får ni själva svara på. Men äpplet kan väl aldrig falla, så är det väl?

IBM:s kurs har väl varit allt annat än munter de senaste åren

IBM rankas som ett av de tyngsta IT bolagen och erbjuder ett brett spektra av hårdvara, mjukvara och tjänster. Själv är jag väldigt oinsatt i bolaget men minns hela tiden de där IBM datorerna som vi fick låna under min gymnasietid och som hela tiden strulade. Redan där bildade jag mig en tidig uppfattning om bolaget.

 

Svårt att förstå bolagen

Själv har jag svårt att verkligen förstå både Apple, IBM och Microsoft. Jag känner att jag inte riktigt kan greppa det jag investerar i. Då kännedom om min investering är en av mina viktigaste investeringsregler så har jag avstått. Det här kan givetvis ändras i framtiden.

Det är inte första gången som Warren minskar sin post i IBM och nu verkar det som att hela innehavet ska utraderas (det är givetvis inget vi vet).

Enligt Buffett själv är IBM ett stort och starkt bolag men som har mycket motvind med tanke på alla dess konkurrenter.

 

Även den mest erfarne kan trampa snett

Det här får mig sakta men säkert att inse att även gräddhyllan bland investerare kan ha fel. Kunskap och framförallt erfarenhet kan hjälpa dig otroligt mycket vid val av aktier men i slutändan är det alltid viktigast att ha en väl diversifierad portfölj för att sprida risken.

För vi vet alla att historisk avkastning inte är någon garanti på framtida avkastning.

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x