I dessa tider är det många som känner oro, sorg, ångest, ilska och vemod. När det som nu är riktigt surt regn på börsen kan det vara läge att ta fram ett citat som jag tycker är både uttjatat och klockrent. Och nej, det är inte ett citat från Warren Buffett.

 

Att folk tycker det är jobbigt kan vi se i alla 1000 omröstningar som dyker upp på Twitter.

Men det är inte bara investerare på börsen som inte har humöret på topp. Tankarna går givetvis till de som blev inlåsta på hotellen i Teneriffa under deras 2 veckor som skulle bli deras semester. Dessa människor fick inte ens gå ut till poolområdet.

Bildresultat för corona virus beach

Jag tänker på alla barn vars resor till deras stora sport-tävlingar ställts in, och hur deras dröm och längtan plötsligt försvinner.

Jag tänker på alla som bokat biljetter till stora festivaler och inte får tillbaka pengarna.

Mina tankar går också till de som inte får återförenas med sin familj för att gränserna stängts.

 

Ett citat i dessa tider

Här är det lämpligt att åter igen ta fram ett citat från Kina och som du säkert hört talas om tidigare:

“A well fed man has many problems, a hungry man has one”

Med andra ord, den som är hungrig har enbart ett enda problem att tänka på. När allt kommer till kritan var just hungern det enda problemet vi hade att tacklas med i begynnelsen. Allt eftersom växte vår värld och våra behov. Idag är det inte ovanligt att en människa har 10 olika problem som ältas fram och tillbaka – allt från att du tappat din låga på Snapchat till att du ätit för mycket godis igår.

Jag förstår att det för många nu känns jävligt piss. Att det känns som att slänga in pengar i en braskamin nu när du handlar på börsen.

Bildresultat för money fire gif

Men bland alla oss som känner oro kring pengarna så är det betydligt färre som har oron att tvingas gå hungrig idag eller imorgon. Det tycker jag är värt att tänka på när klumpen i magen växer sig allt större i takt med att portföljen lyser allt rödare

0 0 vote
Article Rating
34
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x